-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ECB vadovas Mario Draghi: mokesčių našta Graikijoje mažesnė nei ES vidurkis

Mokesčių našta Graikijoje, nors pastaraisiais metais ir didėjusi, tebėra gerokai mažesnė nei Europos vidurkis, pabrėžiama Europos centrinio banko (ECB) vadovo Mario Draghio laiške Graikijai atstovaujančiam Europos Parlamento nariui.
Mario Draghi
Mario Draghi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mokesčių naštos ir BVP santykis Graikijoje [įskaitant faktines socialinio draudimo įmokas] 2013 metais sudarė 34,2 procento. Nors per pastaruosius kelerius metus tas santykis šiek tiek padidėjo, jis tebėra gerokai mažesnis nei euro zonos ar visos Europos Sąjungos (ES) vidurkis“, – rašoma M. Draghio laiške europarlamentarui Kostas Chrysogonos, kuris yra pirmalaikius rinkimus laimėjusios ir prieš griežtą taupymą pasisakančios kairiųjų partijos „Syriza“ narys.

Laiškas datuotas sausio 15 diena, o ECB jį paskelbė šį pirmadienį.

Šiame laiške M. Draghis rašo ir apie ECB, Europos Komisijos (EK) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vaidmens gelbstint Graikiją svarbą.

„Patarimais, kuriuos teikia [tarptautinių kreditorių] trejetas, siekiama užtikrinti tinkamą valstybės finansų būklę, finansinį stabilumą, konkurencingumą ir ekonominės politikos patikimumą, taigi siekiama sukurti šalyje tinkamas sąlygas tvariam augimui ir darbo vietų kūrimui“, – rašoma laiške.

Graikijos reformų programoje „buvo numatytos įvairios reformos, kuriomis būtų pagerinta mokesčių struktūra ir bendra apmokestinimo sistema, taip pat priemonės, kuriomis būtų padidintas mokesčių administravimo ir kovos su mokesčių vengimu veiksmingumas“.

Pasak M. Draghio, šiomis reformomis siekiama užtikrinti socialinį sąžiningumą ir sukurti aplinką, kurioje visi piliečiai sąžiningai mokėtų sąžiningai apskaičiuotus mokesčius ir kurioje mokesčių tarifai galėtų būti mažesni nei aplinkoje, kurioje yra plačiai paplitęs mokesčių vengimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius