Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EP patvirtino 2023 m. ES biudžetą: papildomas milijardas karo Ukrainoje pasekmėms švelninti ir energijos krizei amortizuoti

Trečiadienį europarlamentarai patvirtino kitų metų ES biudžetą, kuris skirtas karo Ukrainoje pasekmėms švelninti, energijos krizei amortizuoti ir ekonomikai gaivinti. Už tokį biudžetą balsavo 492 EP nariai, 66 – ne, o 46 susilaikė.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

„Daugiau nei milijardu eurų daugiau, kad sumažintume energijos kainas, sušvelnintume karo Ukrainoje padarinius ir padėtume savo sąjungininkams Rytuose ir Pietuose, atsistotume ant kojų gynybos srityje – štai už ką kovojome. Piliečiai nesitiki institucinių žaidimų, jie tikisi rezultatų dabar“, – teigė EP pranešėjas Nicolae Ştefănuță.

Dalis papildomos paramos Ukrainai būtų skirta:

Biudžete padidinta parama ES energetinei nepriklausomybei, skirta daugiau lėšų verslui ir namų ūkiams, susiduriantiems su smarkiai išaugusiomis išlaidomis už energiją. Tam bus skirti papildomi 143,5 mln. eurų. Pagalvota ir apie dar nesibaigusią COVID-19 pandemiją – kovoti su ja biudžete skirta papildomi 7,5 mln. eurų.

Iš viso kitų metų ES įsipareigojimai sudarys 186,6 mlrd. eurų, o konkrečios išmokos – 168,7 mlrd. eurų.

Europos Parlamento, ES Tarybos ir Europos Komisijos derybininkai suderino kitų metų ES biudžetą lapkričio 14 d.

„Džiaugiuosi, kad pasiekėme susitarimą dėl 2023 m. biudžeto. Ukrainai, energetikai, migracijai ir moksliniams tyrimams numatytos papildomos išlaidos yra atsakas į šių dienų iššūkius“, – kalbėjo EP Biudžeto komiteto pirmininkas Johanas Van Overtveldtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius