Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES nori pratęsti sankcijas Rusijai, o JAV svarsto apie jų švelninimą

Europos Sąjunga (ES) gali pratęsti sankcijų Rusijai galiojimą iki 2016 m. pabaigos. Toks sprendimas gali būti priimtas jau artimiausiu metu ir yra susijęs su atsinaujinusiais karo veiksmais Ukrainoje. Maskva suskubo pareikšti, kad sankcijų pratęsimo atveju duos atitinkamą atsaką, rašo laikraštis „The Wall Street Journal“. Tuo tarpu Vašingtone vis garsiau girdisi balsai, raginantys švelninti sankcijas Kremliui.
Maskvos kremlius
Maskvos kremlius / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Naujos sankcijos Rusijai – bausmė už Minsko susitarimo nevykdymą

Kai kurie ES pareigūnai ir diplomatai teigė, kad naujosios sankcijos padarys dar didesnę įtaką Kremliui. Tokiu būdu Briuselis siekia priversti Maskvą laikytis Minsko susitarimo. Tiesa, ES atstovai pripažįsta, kad sankcijų pratęsimas dar labiau padidintų įtampą su Kremliumi.

Tiesa, ES atstovai pripažįsta, kad sankcijų pratęsimas dar labiau padidintų įtampą su Kremliumi.

Minsko susitarime, kurio Maskva nesilaiko, pažymėta, kad iš Ukrainos teritorijos teritorijos turi būti išvesti svetimos valstybės kariai, o Ukrainos ir Rusijos valstybinės sienos kontrolė perduota Kijevui lojaliems pareigūnams.

ES jau seniai neabejoja, kad Rusija remia prorusiškus teroristus Donbase, o ir patys Rusijos kariai dalyvauja kariniuose veiksmuose Rytų Ukrainoje.

Rusijos premjeras neseniai pareiškė, kad naujų ES sankcijų Rusijai atveju Maskva duos atsaką.

„Žinoma, kad stebėsime, kaip klostosi įvykiai. Jeigu bus priimti kokie nors nauji sprendimai (susiję su sankcijomis Rusijai), į juos atsakysime simetriškai“, – tikino D.Medvedevas.

Pentagoną sankcijos Maskvai erzina

Tuo tarpu JAV girdisi balsai, raginantys sušvelninti sankcijas Rusijai. Kaip rašo nytimes.com, po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos 2014 m. pavasarį, JAV Kongresas priėmė įstatymą, pagal kurį Pentagonas nebegali pirkti rusiškų raketų variklių.

Pentagono atstovai teigia, kad rusiškų variklių JAV reikės dar kelerius metus tam, kad būtų ir toliau plėtojamos šalies gynybos ir žvalgybos technologijos.

Pastarieji nuo 2000 m. buvo naudojami JAV kariniuose ir žvalgybos palydovuose.

Tačiau dabar Pentagonas spaudžia JAV politikus ir reikalauja, kad šis draudimas būtų sušvelnintas. Pentagono atstovai teigia, kad rusiškų variklių JAV reikės dar kelerius metus tam, kad būtų ir toliau plėtojamos šalies gynybos ir žvalgybos technologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius