Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES vadovas Donaldas Tuskas pagyrė Graikiją, pateikusią pirmus realius pasiūlymus

Europos Sąjungos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pareiškė, kad naujieji reformų pasiūlymai, kuriuos kairioji Graikijos vyriausybė pateikė prieš prasidedant viršūnių susitikimui ir kurie gali būti naudingi susitarimui pasiekti, yra pirmieji per kelias savaites realūs Atėnų žingsniai į priekį.
Donaldas Tuskas, Yanis Varoufakis ir Aleksandas Cipras
Donaldas Tuskas, Yanis Varoufakis ir Aleksandas Cipras / „Scanpix“/AP nuotr.

„Naujausi graikų pasiūlymai yra pirmieji per daugelį savaičių, nors dar reikia, man tai akivaizdu, kad juos įvertintų kredito įstaigos bei darbas būtų tęsiamas, žinoma“, – sakė žurnalistams D.Tuskas.

„Bet svarbiausia,kad lyderiai prisiėmė visišką atsakomybę dėl politinio proceso, kad būtų išvengta blogiausio scenarijaus, kuris reikštų nekontroliuojamą chaotišką 'Grexident'“, – nurodė jis, pavartodamas terminą (accidental Greek exit), kuris reiškia atsitiktinį Graikijos išėjimą iš vieningos valiutos euro zonos.

Buvęs Lenkijos premjeras D.Tuskas sušaukė neeilinį 19 euro zonos šalių vadovų posėdį, kai euro zonos finansų ministrai ketvirtadienį Liuksemburge nesugebėjo pasiekti proveržio per jau penkis mėnesius trunkančias derybas tarp Graikijos vyriausybės, piestu stojančios prieš raginimus vykdyti griežto taupymo politiką, ir jos skolintojų – Europos Sąjungos bei Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

Eurogrupe vadinamos euro zonos finansų ministrų vadovas Jeroenas Dijsselbloemas anksčiau pirmadienį palankiai atsiliepė apie naujausius Graikijos vyriausybės pasiūlymus ir pareiškė, kad tai suteikia galimybę vėliau šią savaitę pasiekti susitarimą dėl skolos naštos sumažinimo .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius