Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro zonos finansų ministrai derins susitarimo dėl Graikijos skolų krizės detales

Euro zonos šalių finansų ministrai trečiadienį surengs naujas derybas, per kurias bus derinamos susitarimo dėl Graikijos skolų krizės detalės, o pareigūnai sakė, kad ateinančios valandos bus „lemiamos“, artėjant galutiniam terminui, iki kurio Atėnai dar gali išvengti bankroto.
Graikijos finansų ministras Yianis Varoufakis
Graikijos finansų ministras Yianis Varoufakis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viltys, kad likus mažiau negu savaitei iki galutinio termino Graikija ir jos skolintojai gali susitarti padidėjo, bet jos gali vėl išblėsti, mat Graikijos premjeras dar turi įtikinti savo partiją, nusistačiusią prieš griežto taupymo politiką, pritarti nuolaidoms, kurios leistų gauti lėšų pagal finansinės pagalbos programą.

„Esame labai priartėję (prie susitarimo); ateinančios 48 valandos bus lemiamos“, – sakė Graikijos vyriausybės atstovas Gabrielis Sakelaridis prieš Eurogrupės trečiadienio derybas ir ketvirtadienį vyksiantį visų 28 Europos Sąjungos šalių viršūnių susitikimą.

Esu įsitikinęs, kad pasieksime susitarimą, – antradienį Prancūzijos radijui sakė ES ekonomikos reikalų komisaras Pierre'as Moscovici.

„Esu įsitikinęs, kad pasieksime susitarimą“, – antradienį Prancūzijos radijui sakė ES ekonomikos reikalų komisaras Pierre'as Moscovici, kai Graikija paskutinę minutę pateikė reformų planą, siekdama užsitikrinti gyvybiškai svarbią išmoką iš tarptautinio finansinės pagalbos paketo.

Pirmadienį, pasibaigus skubiai sušauktam euro zonos lyderių susitikimui, Atėnų naujausi pasiūlymai savo tarptautiniams skolintojams - Europos Sąjungai ir Tarptautiniam valiutos fondui (TVF) - buvo vertinami optimistiškai.

Tačiau P.Moscovici perspėjo, kad „dar lieka darbo“ sprendžiant klausimus, susijusius su pridėtinės vertės mokesčiu ir pensijų reforma, kurie yra labai svarbūs Atėnų radikaliai kairiajai vyriausybei.

Be to, Graikijos vyriausybė antradienį perspėjo, kad bet koks susitarimas iki birželio 30-osios dar turės būti patvirtintas parlamento daugumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius