Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas siūlo 5 mlrd. eurų „Brexito“ rezervinį fondą

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis penktadienį pasiūlė įkurti 5 mlrd. eurų rezervinį fondą bet kokiems nenumatytiems „Brexito“ padariniams Europos Sąjungoms narėms.
„Brexit“
„Brexit“ / 123rf.com nuotr.

„Brexitas“ sunkus mums visiems – štai kodėl siūlome 5 mlrd. eurų „Brexito“ rezervą“, – sakė Ch. Michelis, pristatydamas naujausią pasiūlymą dėl ilgalaikio ES biudžeto, kurį bloko lyderiai aptarinės kitą savaitę.

Jis pridūrė, kad „Brexitas“ su susitarimu dėl būsimų ryšių ar be tokio susitarimo „sukels pasekmių Europoje valstybėms narėms; štai kodėl galvoju, kad... būtina paprašyti [Europos] Komisijos pasirengti poreikių vertinimui iki 2021 metų lapkričio“.

ES ir Didžioji Britanija šiuo metu derasi dėl pagrindo prekybos santykiams po gruodžio 31-osios, kai baigsis pereinamoji fazė po „Brexito“.

„Visi žinome, kad vykstančios derybos nėra lengvos, – sakė Ch.Michelis, kuris pirmininkauja ES lyderių susitikimams. – Ir žinome, kad vasaros pabaigoje ar rugsėjį, spalį turbūt aiškiau įsivaizduosime, kur esame.“

Manoma, kad Britanijos išstojimas iš ES labiausiai paveiks Airiją. Potencialų ekonominį šoką taip pat gali patirti Belgija ir šiaurinis Prancūzijos regionas.

ES ketvirtadienį sakė planuojanti priemones dešimtyse sektorių po „Brexito“ pereinamojo periodo ir perspėjo dėl „neišvengiamų sutrikimų“, net jei bus pasiektas susitarimas su Londonu.

„Bus didelių ir automatiškų pasikeitimų bei pasekmių piliečiams, vartotojams, kompanijoms, viešosioms administracijoms, investuotojams, studentams ir mokslininkams“, – perspėjo Europos Komisija, ragindama ES vyriausybes pasirengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius