Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Expo 2017“ parodoje Astanoje penktadienį švenčiama Lietuvos diena

Birželio 23 dieną Kazachstano sostinėje Astanoje vykstančioje parodoje „Expo 2017” minima Lietuvos nacionalinė diena. Į šios dienos renginius iš Lietuvos atvyko oficiali šalies delegacija, vadovaujama Aplinkos ministro Kęstučio Navicko, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Astanoje „Expo 2017“ parodoje švenčiama Lietuvos nacionalinė diena
Astanoje „Expo 2017“ parodoje švenčiama Lietuvos nacionalinė diena / Aplinkos ministerijos/BFL nuotr.

Nacionalinės dienos programoje – oficiali atidarymo ceremonija, lankymasis Kazachstano ir Lietuvos paviljonuose, šventinis Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO (vadovas Gediminas Gelgotas) koncertas Kazachstano nacionaliniame menų universitete ir oficialių parodos dalyvių diplomatinis priėmimas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos paviljonas „Expo 2017“ jau atidarytas, bet kelia aistrų

Savo sveikinimo kalboje aplinkos ministras akcentavo atsinaujinančių energijos išteklių ir žaliųjų technologijų svarbą siekiant mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimus ir vykdant klimato kaitos mažinimo įsipareigojimus. Priimančios šalies vardu Nacionalinės dienos dalyvius sveikinęs parodos „Expo 2017“ komisaras Rapilas Zošybajevas ne vienerius metus dirbęs Kazachstano ambasadoje Vilniuje pabrėžė diplomatinių ir ekonominių ryšių, kurie sėkmingai plėtojami jau dvidešimt penkerius metus, svarbą.

Lietuvos paviljone oficialias delegacijas ir lankytojus pasitinka šventiškai pasipuošusi gidų komanda, centrinę šviesų instaliaciją supančiuose ekranuose pristatomi svarbiausi faktai apie Lietuvą, energetikos raidą šalyje ir energetinės nepriklausomybės užsitikrinimą. Labiausiai lankytojų dėmesį traukia virtualios realybės videoteka ir interaktyvių žaidimų zona. Lankytojams siūloma atsigaivinti „Vytauto“ ir „Akvilės“ mineraliniais vandenimis. Kiti pasinaudoja pagrindine paviljono gidų transporto priemone – lietuvių sukurtais paspirtukais.

Nacionalinės dienos išvakarėse Aplinkos ministras susitiko su parodą priimančios šalies kolega Gani Sadibekovu, apsilankė saulės baterijų gamykloje „Astana Solar” ir Astanos miesto buitinių atliekų perdirbimo įmonėje. Kartu su delegacija atvykusi Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė dalyvavo šalies parlamento žemųjų rūmų – Mažiliso - konferencijoje „Įstatyminis inovacijų ekonomikos pagrindas“, o užsienio reikalų viceministras Darius Skusevičius susitiko su savo kolega – Kazachstano užsienio reikalų viceministru Romanu Vasilenko, ES delegacijos Kazachstane vadovu Traian Hristea ir LR garbės konsulu Astanoje Abay Baigenžin.

Nacionalinės dienos renginiai tęsis visą dieną, o kultūrinė programa tęsis ir šeštadienį. Koncertas penktadienį rengiamas Kazachstano nacionaliniame menų universitete, kur NIKO orkestrą pakvietė pasirodyti šio universiteto rektorė, smuikininkė Aiman Musachadžajeva, šeštadienį koncertai vyks centrinėje Lietuvos paviljono erdvėje – LED šviesų, sujungtų dvylika kilometrų kabelių, ir veidrodžių konstrukcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius