Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų ministerija apskundė teismo nutartį dėl ES paramos Žuvų aukcionui

Finansų ministerija apskundė teismo nutartį, kuria buvo konstatuota, kad europinė parama Žuvų aukcionui Klaipėdoje buvo panaudota laikantis Viešųjų pirkinių įstatymo nuostatų.
Finansų ministerija
Finansų ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vieną iš motyvų, kodėl pateikė apeliacinį skundą, Finansų ministerija nurodo, kad, jos nuomone, Vilniaus apygardos administracinis teismas, priimdamas sprendimą, neatsižvelgė į Finansų ministerijos aptiktus Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų pažeidimus, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Anot Finansų ministerijos, tuo metu, kai Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) priėmė sprendimą dėl pažeidimų, paramos sutartis galiojo ir visos paramos sutarties nuostatos, susijusios su pareiškėjo įsipareigojimais, yra taikytinos, tai yra gali būti nustatomi pažeidimai ir jau įgyvendinus projektą.

„Tokioje byloje suformuotas precedentas gali turėti įtakos nagrinėjant analogiškas bylas apie pažeidimus bet kokiame struktūrinės paramos lėšomis finansuojamame projekte. Todėl Finansų ministerijai svarbu, kad bylą išnagrinėtų aukščiausios instancijos teismas, nes šioje byloje suformuotas precedentas bus taikomas visai ES struktūrinės paramos administravimo sistemai“, – teigė Finansų ministerijos Valdymo ir kontrolės sistemos priežiūros skyriaus vedėja Agnė Bagočiutė.

Iš 2007 metais pastatyto Žuvų aukciono reikalauta grąžinti 5,6 mln. litų paramą, nes statant jį neva būta pažeidimų dėl papildomų darbų ir informacinių technologijų diegimo darbų pirkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius