-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 25 /14:20

G.Nausėda: esu atviras susitikti su žemdirbiais, bet norėtųsi strateginių diskusijų

Vilniuje protestuojantiems žemdirbiams vis dar tikintis susitikti su prezidentu Gitanu Nausėda, šalies vadovas sako esantis atviras tokiam susitikimui, tačiau teigė norintis diskutuoti ne tik apie esamą situaciją žemės ūkyje, bet ir apie jo ateitį, strategiją.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Gitanas Nausėda

„Aš visada atviras susitikti su žemdirbiais ir aš tą konstatavau keletą kartų pastaruoju metu kalbėdamas su mūsų žiniasklaida“, – žurnalistams Raseiniuose ketvirtadienį sakė G.Nausėda.

„Tačiau norėtųsi, kad tai būtų platesnio masto diskusija, kurioje mes galėtume aptarti ne tik bendrą žemės ūkio situaciją, bet ir pamatyti tam tikrus perspektyvinius planus, kaip ketiname plėtoti mūsų žemės ūkį 5–10 metų perspektyvoje“, – kalbėjo šalies vadovas.

G.Nausėda teigė, jog diskusijos apie žemės ūkio ateitį svarbios ir „žvelgiant iš europinės perspektyvos“.

„Man tikrai svarbios žemės ūkio problemos, bet kaip valstybės vadovui man svarbu matyti žemės ūkio strategiją ir pačių žemdirbių požiūrį į jos įgyvendinimą“, – teigė prezidentas.

Ketvirtadienį į susitikimą su Vilniuje protestuojančiais ūkininkais Prezidentūra delegavo šalies vadovo vyriausiąjį patarėją Jareką Niewierowiczių. Anot jo, prezidentas su protestuojančiais ūkininkais negalėjo susitikti, nes jau buvo suplanuoti susitikimai rajonuose.

J.Niewierowicziui nuo scenos prie Vyriausybės pranešus, kad trečiadienį prezidentas dirbo Radviliškyje, o ketvirtadienį – Raseiniuose, minia ėmė skanduoti „Gėda, gėda!“. Vis dėlto patarėjui baigus kalbą ir atsakius į ūkininkų klausimus, minia jį palydėjo plojimais.

Be to, šalies vadovo patarėjas teigė, jog Seimas kai kuriuos žemdirbiams aktualius sprendimus galėtų priimti ir anksčiau, nelaukiant parlamento pavasario sesijos pradžios kovo 10-ąją.

J.Niewierowiczius taip pat pakartojo, kad Vyriausybė padarė klaidų priimdama kai kuriuos su žemės ūkiu susijusius sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius