-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Goldman Sachs“ dosniai parėmė už Londono pasilikimą ES pasisakančią grupę?

Investicijų bankas „Goldman Sachs“ skyrė šešiaženklę sumą kampanijai, kuria siekiama, kad Didžioji Britanija pasiliktų ES sudėtyje, rašo bbc.com.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV bankas pareiškė, kad parėmė už Londono pasilikimą Bendrijoje pasisakančią grupę „Britain Stronger in Europe“.

Pačios grupės atstovai informaciją apie dosnią auką kol kas patvirtinti atsisakė. Didžiosios Britanijos TV kanalas „Sky News“ pranešė, kad grupė buvo paremta solidžia suma.

Didžiosios Britanijos TV kanalas „Sky News“ pranešė, kad grupė buvo paremta solidžia suma.

Informacija apie finansinę JAV banko paramą pasirodė tuo metu, kai Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas ruošiasi kalbai, kuria verslininkai bus raginami pasisakyti už pasilikimą reformuotoje ES.

Ketvirtadienį Pasaulio ekonomikos forume Davose D.Cameronas žada akcentuoti verslininkų balso svarbą debatuose dėl šalies narystės ES.

Referendumas, kuriame britai turės pritarti ar atmesti tolimesnę Londono buvimo ES idėją, įvyks iki 2017 m. pabaigos.

„Jeigu jūs pritariate mano reikalavimams dėl pokyčių Europoje, jeigu norite konkurencingesnės Europos, kurioje veikia bendroji rinka, kur yra daugiau prekybinių sandorių ir mažiau reguliavimų, prisijunkite prie manęs siekdami šių tikslų“, – savo ketvirtadienio kalboje teigs D.Cameronas.

„Goldman Sachs“, kurio padalinyje Didžiojoje Britanijoje dirba apie 6000 žmonių, daugiau informacijos apie finansinę paramą nesuteikė.

„Britain Stronger in Europe“ atstovas spaudai Lordas Roseas BBC teigė: „Kol kas nekomentuosime, kiek šiai kampanijai buvo paaukota lėšų.“

Tuo tarpu informacija apie galimą auką iš „Goldman Sachs“ pusės visiškai nenustebino už Didžiosios Britanijos išstojimą iš ES pasisakančios grupės leave.eu įkūrėjo Arrono Bankso.

Savo paskyroje „Twitter“ A.Banksas pareiškė: „Tai ne staigmena tiems, kurie sakė, kad kartu su referendumu dėl ES vyks Didžiosios Britanijos žmonių kampanija prieš tarptautinius bankininkus, korporacijų mokesčių vengėjus ir neatskaitingus politikus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius