Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

HSBC pranešė apie sumenkusį ikimokestinį pelną pirmąjį 2022 metų pusmetį

HSBC pirmadienį pranešė, kad jo ikimokestinis pelnas pirmąjį 2022 metų pusmetį sumenko, tačiau kitais metais bankas ketina atnaujinti ketvirčio dividendų mokėjimą, išlaikydamas teigiamą visų metų veiklos rezultatų prognozę.
HSBC
HSBC / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas HSBC

Pasak banko, sausio–birželio mėnesiais jis uždirbo 9,175 mlrd. JAV dolerių prieš mokesčius – daugiau nei 15 proc. mažiau nei analogišku laikotarpiu prieš metus.

HSBC vadovas Noelis Quinnas teigė, kad „rezultatai atspindi normalesnį tikėtinų kredito nuostolių lygį, palyginti su praėjusiais metais, kai vyravo COVID-19 pandemija, taip pat Rusijos ir Ukrainos karo makroekonominį poveikį“.

Pasak N.Quinno, metinių pajamų prognozė išlieka teigiama, nes tikimasi, kad grynosios palūkanų pajamos šiais metais sieks bent 31 mlrd. JAV dolerių, o kitais metais – 37 mlrd. JAV dolerių, augant pasaulinėms palūkanų normoms.

Banko vadovas teigė esąs įsitikinęs, kad 2023 metais bankas pasieks geriausius rezultatus per dešimtmetį.

„2023 metais taip pat ketiname vėl išmokėti ketvirčio dividendus“, – pridūrė jis.

HSBC, kurio pagrindinė būstinė yra įsikūrusi Londone, buvo vienas iš daugelio didžiųjų bankų, atšaukusių dividendų mokėjimą prasidėjus COVID-19 pandemijai po de facto Anglijos banko nurodymo – šiuo žingsniu buvo nepatenkinta dalis banko akcininkų.

Planas atnaujinti dividendų mokėjimą buvo paskelbtas prieš pirmą per trejus metus HSBC vadovų asmeninį susitikimą su akcininkais.

Be to, tikimasi, kad susitikime vadovai atsakys į klausimus apie didžiausios akcininkės – „Ping An Insurance Group“ – pasiūlymą dėl restruktūrizavimo.

9,2 proc. akcijų paketą valdanti „Ping An Insurance Group“ spaudžia banką nutraukti veiklą Azijoje, kad būtų atlaisvinta akcinė vertė, tvyrant įtampai tarp Kinijos ir Vakarų.

N.Quinnas ir valdybos pirmininkas Markas Tuckeris viešai nekomentavo „Ping An Insurance Group“ kampanijos, tačiau bankas užsiminė norintis išlaikyti dabartinę struktūrą ir toliau plėstis Azijoje, pranešė „Bloomberg“.

Honkongo politikė Christine Fong sekmadienį pareiškė, kad HSBC Azijos verslo atskyrimas ir pirminio listingavimo sugrąžinimas į Honkongą būtų „geriausias būdas apsaugoti smulkiųjų akcininkų interesus.

C.Fong, kuri, kaip pranešama, atstovauja 500 smulkiųjų investuotojų, taip pat išreiškė pritarimą tam, kad „Ping An Insurance Group“ gautų vietų HSBC valdyboje, kaip priežastį nurodydama atšauktus dividendus 2020 metais.

Praėjusiais metais HSBC pažadėjo paspartinti plėtrą Azijoje ir Viduriniuose Rytuose, siekdamas įsitvirtinti Azijos turto valdymo rinkoje.

Bankas teigė, kad Honkonge, Kinijoje ir Singapūre investuos 6 mlrd. JAV dolerių ir pasamdys daugiau nei 5 tūkst. turto konsultantų, tuo pačiu atsisakydamas 35 tūkst. darbo vietų ir sumažindamas veiklos apimtis Jungtinėse Valstijose ir Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius