Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ignas Staškevičius: Gintaras Marcinkevičius turėtų būti patenkintas, bet jis gudrauja

Vadinamasis VP dešimtukas toliau byra kartu su kaltinimų ir nuoskaudos lavina. Vienas iš jo narių Gintaras Marcinkevičius parduoda turimas akcijas, tačiau sako tai darantis per prievartą, neatlaikęs teisinio spaudimo. Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamos bendrovės „Bertona Holdings Limited“ Lietuvos skyriaus vadovas Ignas Staškevičius sako, kad G.Marcinkevičius gudrauja ir turėtų būti patenkintas pasiūlyta suma.
Ignas Staškevičius ir Gintaras Marcinkevičius
Ignas Staškevičius ir Gintaras Marcinkevičius / „Scanpix“ ir 15min nuotr.

15min pakalbino I.Staškevičių apie sandorio detales ir patį konfliktą.

– VP grupę paliekantis G.Marcinkevičius prisipažino, kad jaučiasi lyg išprievartautas po akcijų pardavimo, ir tai jis esą buvo priverstas padaryti po ilgų metų šantažo. Kaip jūs tai pakomentuotumėte?

– Sandoris dar neįvyko ir Gintaras Marcinkevičius gali nutraukti pasirašytą sutartį, jei jo netenkina sąlygos. Tačiau kai jis tą sutartį pasirašė, buvo laimingas, spaudė rankas ir džiaugėsi, kad viskas taip greitai suderėta. Vadinasi, šiandien taip kalbėdamas jis tiesiog gudrauja.

– Kieno iniciatyva įvyko sandoris?

– Čia yra jo iniciatyva, jis pats siūlėsi parduoti akcijas dar praėjusių metų liepą, pateikė savo pasiūlymą, o dabar suderėta dalis yra dar didesnė už jo teiktą pasiūlymą. Tikrai niekas jo nevertė parduoti akcijų. Anaiptol, jis pyko, kad iš jo nenorima pirkti. Tad manau, jis turėtų būti patenkintas galutiniu susitarimu.

Kai jis tą sutartį pasirašė, buvo laimingas, spaudė rankas ir džiaugėsi, kad viskas taip greitai suderėta.

– Ar viena iš susitarimo dalių – atsiimti visus ieškinius?

– „Bertona Holdings Limited“ neturi iškėlusi jokių ieškinių prieš G.Marcinkevičių, ir mes neprašėme atsiimti kokius nors ieškinius. Jis pats reiškė pretenzijas anksčiau. Tačiau jei jam nepatinka sutartis, gali jos atsisakyti, sandoris neįvyko, pinigai nepervesti.

– Sandorio vertė neviešinama, tačiau galima spėti, kad G.Marcinkevičiui už 2 proc. turimų akcijų pasiūlyta panaši proporcinga kaina kaip ir jo broliui Žilvinui Marcinkevičiui (BNS skaičiavimais, Ž.Marcinkevičius už 15 proc. akcijų gavo 141,9 mln, eurų). Ar tai tiesa?

– Galiu patvirtinti, kad G.Marcinkevičiui pasiūlyta panaši kaina kaip ir Ž.Marcinkevičiui pagal turimų akcijų kiekį.

„Scanpix“ nuotr./Gintaras Marcinkevičius
„Scanpix“ nuotr./Gintaras Marcinkevičius

– Tačiau G.Marcinkevičius skundžiasi, kad jam pasiūlyta kaina – ne rinkos.

– Tai nėra rinkos kaina, nes nėra tokios rinkos. Mes galime remtis buvusiais sandoriais, pavyzdžiui, su Ž.Marcinkevičiumi. Taigi pasiūlėme panašią kainą ir G.Marcinkevičiui už jo turimų akcijų kiekį.

– Dar grįžtu prie G.Marcinkevičiaus išsakytos minties, kad tai buvo spaudimo, šantažo ir kito tyčiojimosi kaina.

– Žmogus gali jaustis įvairiai, mes jo tikrai nespaudėme parduoti akcijas, tik atsiliepėme į jo pasiūlymą.

– Apskritai, kaip manote, kokį poveikį šis konfliktas daro verslo grupės reputacijai? Su pagrindiniu akcininku konfliktuojantis Mindaugas Marcinkevičius dar akcijų nepardavė, tad dar visko galime tikėtis?

– Konfliktas – daugialypis. Aš pats nesijaučiu konfliktuojantis ir į viską žiūriu ramiau, kaip į verslą. Jei M.Marcinkevičius pateiks patrauklų pasiūlymą parduoti akcijas, mes jį svarstysime. Ir dėl to nereikia pykti. Čia nieko nėra ypatingo. „Bertona Holdings Limited“ koncentruoja akcijų paketą.

– Iš kokių šaltinių finansuojate šiuos milijoninius akcijų įsigijimo sandorius?

– Bendrovė gali skolintis lėšas, taip pat gali parduoti turimų akcijų dalį. Yra įvairių kelių finansuoti ir mes vykdome visus finansinius įsipareigojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius