-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojų asociacija kviečia burtis ESO ir „Ignitis gamybos“ akcininkus

Investuotojų asociacija kviečia burtis valstybės valdomos „Ignitis grupės“ (buvusios „Lietuvos energija“) iniciatyva iš biržos delistinguojamų energetikos bendrovių Energijos skirstymo operatorius (ESO) bei „Ignitis gamyba“ (buvusios „Lietuvos energijos gamybos“) akcininkus.
Ignitis
Ignitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Esame įsitikinę, kad ESO ir „Ignitis gamybos“ pasitraukimas iš biržos sumažins jų veiklos skaidrumą. Suburta grupė sieks, kad ESO ir „Ignitis gamybos“ akcininkams būtų pasiūlyta turimas akcijas konvertuoti į viešą akcijų pasiūlymą (IPO) planuojančios „Ignitis grupės“ akcijas ir taip išlaikyti dalyvavimą energetikos įmonių kapitale“, – pranešime sakė Investuotojų asociacijos valdybos narė Sigita Pranckėnaitė.

Pasak jos, jeigu tai nebus padaryta, o pasiūlytos ESO ir „Ignitis gamybos“ akcijos bus išpirktos pasinaudojant jų akcijų kainos nuosmukiu biržoje, bus akivaizdu, kad tikrasis IPO tikslas – daugiklių arbitražas, kai vienas akcijas išpirkus pigiau, visą grupę būtų siekiama listinguoti brangiau.

„2019 metų pirmojo pusmečio pabaigoje iš 2,4 mlrd. eurų konsoliduoto „Ignitis grupės“ ilgalaikio turto net 2,1 mlrd. eurų sudarė ESO ir „Ignitis gamybos“ turtas, taip pat beveik visa EBITDA uždirbama tik šiose dviejose bendrovėse“, – tvirtino S.Pranckėnaitė.

Praėjusios savaitės pradžioje paskelbta, kad „Ignitis grupė“ inicijuoja akcininkų susirinkimus ir siūlys nebeprekiauti ESO ir „Ignitis gamybos“ akcijomis Vilniaus biržoje. Gruodžio 4 dieną vyksiantys susirinkimai bus tik formalumas, nes „Ignitis grupė“ valdo 94,79 proc. ESO ir 96,82 proc. „Ignitis gamybos” akcijų.

Vėliau „Ignitis grupė“ nurodė, kad vienintelė jos akcininkė Finansų ministerija svarstys galimybę prekiauti grupės akcijomis biržoje. Jei toks sprendimas būtų priimtas, tai galėtų tapti didžiausiu Baltijos šalių istorijoje IPO.

ESO ir „Ignitis gamybos“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius