-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš paskos „Samsono“ ir „Biovelos“ į Rusijos rinką eina Krekenavos agrofirma

Lietuvos įmonės mėgina įsitvirtinti Rusijos rinkoje į ten veždamos ne tik žalią mėsą, bet ir gaminius.
Dešra
Dešra / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Praeitą savaitę Maskvoje vykusioje parodoje sutartis dėl gaminių eksporto pasirašė Krekenavos agrofirma – pirmieji jos produktai į Maskvą ir Sankt Peterburgą iškeliaus kovą, antradienį rašo „Verslo žinios“.

Iki šiol lietuviai į kaimyninę valstybę eksportuodavo mėsą ir šviežios mėsos produktus. Gaminių eksportas buvo labai menkas.

„Eksportuosime rūkytus gaminius. Į rinką eisime su savo prekės ženklu. Parduodame ne žaliavas, todėl greitos plėtros gali ir nebūti. Prie mūsų produkcijos vartotojas turi priprasti ir ją pamėgti. Pieno perdirbėjai, kurie Rusijoje dirba sėkmingai, to siekė keliolika metų“, – sako Krekenavos agrofirmos generalinis direktorius Linas Grikšas ir tikisi, kad prekyba su kaimynais palengvės liepos mėnesį, Rusijai ratifikavus stojimo į Pasaulio prekybos organizaciją sutartį. Drauge mažės ir muitai.

2011 metais Krekenavos agrofirma į Rusiją eksportavo žalios mėsos, kurios vertė – 60 mln. litų, tačiau dėl kiaulių maro protrūkio įmonės šviežios mėsos produktų eksportas buvo sustabdytas. Šiemet planuojamas 80 mln. litų eksportas, tačiau, skirtingai nei 2011 metais, beveik visos pajamos bus gautos iš prekybos mėsos gaminiais

Nuo metų pradžios gaminius į šią rinką veža „Samsonas“. Rusijoje „Biovela“ parduoda 10 proc. gaminių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius