Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islamistų ekstremistai Tunise turi aiškų tikslą: sužlugdyti ekonomiką ir demokratinius procesus

Paprastai nuo žmonių knibždančios didžiulės smėlio platybės Tunise, Suse, šeštadienį buvo tuščios. Tik saujelė turistų drįso vaikštinėti po paplūdimį, tačiau ir jie sakė išvyksiantys iškart, kai tik jų atostogų laikas Tunise baigsis. Viešbučių ir restoranų šeimininkai šį sezoną jau nebesitiki sulaukti naujos klientų bangos. Tiesą sakant, vargu ar panašūs turistų srautai bus ir dar po metų, rašo independent.co.uk.
Tuniso pasaka
Islamistų ekstremistai Tunise turi aiškų tikslą: sužlugdyti ekonomiką ir demokratinius procesus / V.Balevičiaus nuotr.

Gali stebinti, kad šitiek daug poilsiautojų iš Vakarų Suse buvo siaubingą skerdynių dieną.

Jie akivaizdžiai nemanė, kad prieš tris mėnesius Bardo muziejuje įvykdyta ataka, kurios metu žuvo 20 užsieniečių, gali pasikartoti. Jie nesitikėjo irgi galintys virsti potencialiais taikiniais. O gal jie nusprendė atostogauti Tunise, nekreipdami dėmesio į šią riziką?

Faktas tas, kad islamistų ekstremistai Tunise turi labai konkrečius tikslus: sunaikinti turizmo pramonę – didžiausią pajamų ir žmonių įdarbinimo šaltinį. Pagrindinis teroristų uždavinys: sužlugdyti ekonomiką ir pakenkti demokratiniams procesams šalyje.

Naivu manyti, kad išpuolis Suse, įvykdytas tą pačią dieną kaip ir galvos nupjovimas Prancūzijoje bei mirtininko susisprogdinimas mečetėje Kuveito sostinėje, tėra atsitiktinumas.

Tai – trys labai skirtingos atakos trijuose žemynuose, kurios islamistų turėjo būti kruopščiai planuojamos. Braižas labai primena anksčiau organizuotus „al Qaeda“ išpuolius.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius