Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonija panaikino dalį apribojimų produktų tiekimui į Pietų Korėją

Japonijos vyriausybė nusprendė atšaukti liepos mėnesį įvestus apribojimus tam tikrų aukštųjų technologijų produktų tiekimui į Pietų Korėją, žurnalistams pranešė Japonijos vyriausybės sekretorius Yoshihide Suga.
Japonijos vėliava
Japonijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atlikusi išsamų tyrimą, Prekybos ir pramonės ekonomikos ministerija nustatė, kad šiuo atveju nebuvo jokio nerimo dėl nacionalinio saugumo, todėl patvirtino eksporto prašymą“, – ketvirtadienį pareiškė Y.Suga.

Išsamesnės informacijos, pasak Y.Sugi, šiek tiek vėliau pateiks ekonomikos ministras.

Įtampa tarp Seulo ir Tokijo kilo po to, kai Japonijos vyriausybė nusprendė išbraukti Pietų Korėją iš šalių, kurioms gali būti taikomos supaprastintos eksporto kontrolės procedūros, sąrašo jau rugpjūčio pabaigoje.

Savo ruožtu Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas pareiškė, kad Japonija susidurs su didelėmis problemomis, jei Tokijas imsis nepalankių Pietų Korėjos ekonomikai priemonių.

Seulas teigė, kad apribojimai iš Japonijos pusės buvo politiškai motyvuotas „ekonominis kerštas“ po to, kai 2018 metais Pietų Korėjos Aukščiausiasis teismas įpareigojo Japonijos bendroves sumokėti kompensacijas priverstinio darbo aukoms iš Pietų Korėjos per Japonijos kolonizaciją Korėjos pusiasalyje 1910–1945 metais.

Japonija šį sprendimą laiko tarptautinės teisės pažeidimu, teigdama, kad kompensacijų klausimas buvo išspręstas pagal 1965 metų susitarimą, kai Tokijas sumokėjo 500 mln. JAV dolerių Pietų Korėjai kaip kompensaciją už karo metu padarytą žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius