Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos alaus eksportas į Pietų Korėją susitraukė 99,9 proc.

Alaus eksportas iš Japonijos į Pietų Korėją dėl šalių tarpusavio konflikto rugsėjį susitraukė 99,9 proc., trečiadienį pranešė Japonijos finansų ministerija.
Alus
Alus / 123rf.com nuotr.

Pietų Korėjos ir Japonijos santykiai pastaraisiais mėnesiais smarkiai pašlijo dėl ilgalaikės įtampos, kilusios šalims susiginčijus dėl priverstinio darbo Antrojo pasaulinio karo metu.

Šalys įvedė viena kitai baudžiamuosius prekybos apribojimus, o Pietų Korėjos piliečiai ėmė raginti boikotuoti japoniškas prekes.

Japoniškas alus ilgą laiką buvo mėgstamas Pietų Korėjos gyventojų ir nuo 2010 metų pirmavo tarp importuojamų prekių. Visgi rugpjūtį alaus importas nukrito į 13-ą vietą.

Eksportas į Pietų Korėją pastaraisiais mėnesiais smarkiai sumažėjo, tuo tarpu rugsėjo mėnesio duomenys rodo, kad prekyba beveik sustojo.

Finansų ministerija teigė, kad rugsėjį į Pietų Korėją buvo išsiųstas alaus vos už 5,4 tūkst. JAV dolerių, palyginti su 7,2 mln. JAV dolerių vertės eksportu 2018 metų rugsėjo mėnesį.

Pietų Korėja ir Japonija yra demokratinės valstybės ir JAV sąjungininkės, tačiau jų santykiams didelę įtaką daro Japonijos ekspansionizmas XX amžiaus pirmoje pusėje.

Šalių tarpusavio santykiai pašlijo po to, kai Pietų Korėjos teismas priėmė sprendimus, reikalaujančius, kad Japonijos įmonės sumokėtų kompensacijas už priverstinio darbo naudojimą Antrojo pasaulinio karo metu.

Japonija tvirtina, kad visos pretenzijos, susijusios su karu, buvo išspręstos susitarimu, pasirašytu, kai šalys normalizavo tarpusavio santykius.

Ginčas paveikė kitus sektorius, įskaitant turizmą, o lankytojų iš Pietų Korėjos skaičius Japonijoje smarkiai sumažėjo.

Visgi tikimasi, kad sumažėjusio turistų skaičiaus poveikį bent iš dalies kompensuos turistų antplūdis per regbio Pasaulio taurės čempionatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius