-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV akcijų indeksai stiebiasi aukštyn, dėmesio centre – žinios apie derybas su Kinija

Rinkos dalyviams vertinant naujienas apie JAV ir Kinijos prekybos susitarimą ir nagrinėjant naujausius statistinius duomenis, pagrindiniai JAV akcijų indeksai ketvirtadienį traukia aukštyn.
Finansai
Finansai / Vida Press nuotr.

Indeksas „Dow Jones Industrial Average“ sesijos pradžioje ūgtelėjo 0,03 proc. iki 27657,12 punkto.

„Standard & Poor's 500“ paaugo 0,1 proc. iki 3115,86 punkto, o „Nasdaq Composite“ – 0,25 proc. iki 8588,37 punkto.

Kinijos prekybos ministerija ketvirtadienį pareiškė, jog derybos su JAV dėl prekybos juda nustatyta linkme, nepaisant pastaruoju metu padidėjusios įtampos dviejų šalių santykiuose.

Abiejų šalių derybininkų komandos toliau glaudžiai bendradarbiauja, pažymėjo ministerija.

„Jeigu Kinija ir JAV sutars dėl pirmojo etapo prekybos susitarimo, jame turės būti numatytas atitinkamų muitų sumažinimas“, – pareiškė ministerijos oficialus atstovas Gao Fengas, kurį cituoja agentūra „Dow Jones“.

Agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais, dieną anksčiau pranešė, kad JAV ir Kinija toliau juda link vadinamojo pirmojo etapo prekybos susitarimo, nepaisant to, jog, Vašingtonui sugriežtinus savo poziciją dėl Pekino politikos Honkonge ir Sindziango regione, įtampa dviejų šalių santykiuose padidėjo.

JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimas apie tai, kad jis nėra nustatęs galutinio termino, kada turi būti sudarytas prekybos susitarimas su Kinija, buvo neapgalvotas ir neturi būti vertinamas kaip ženklas, jog derybos dėl prekybos įstrigo, pažymėjo agentūros šaltiniai.

„Nesu nustatęs galutinio termino“, – pareiškė D.Trumpas antradienį per spaudos konferenciją Londone, kur jis atvyko dalyvauti NATO viršūnių susitikime.

Jis taip pat pažymėjo, jog susitarimą su Kinija galbūt būtų geriau sudaryti po JAV prezidento rinkimų, kuriuos planuojama surengti 2020 metų lapkritį.

Ketvirtadienį paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad JAV užsienio prekybos deficitas spalį smuko į žemiausią nuo 2018 metų kovo mėnesio lygį.

Prekybos departamentas pranešė, jog deficitas, palyginti su rugsėjo mėnesiu, sumažėjo 7,6 proc. iki 47,2 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu JAV darbo departamentas pranešė, jog pirmą kartą prašymą bedarbio pašalpai gauti pateikusių amerikiečių skaičius praėjusią savaitę sumažėjo 10 tūkst. iki 203 tūkst. ir buvo mažiausias nuo balandžio 12 dieną pasibaigusios savaitės.

Šių prašymų skaičiaus sumažėjimas rodo, jog, nepaisant pramonės sektoriaus silpnumo, pasaulio ekonomikos augimo lėtėjimo ir įmonių investicijų mažėjimo, padėtis darbo rinkoje yra gera, rašo agentūra „Bloomberg“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius