-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV aktyvus fondas įsigijo reikšmingą „SoftBank Group“ dalį

Stambus JAV aktyvus fondas penktadienį patvirtino „dideles investicijas“ į Japonijos korporaciją „SoftBank Group.
„SoftBank“ parduotuvė Tokijuje
„SoftBank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Didelės „Elliott Management“ investicijos į „SoftBank Group“ atspindi tvirtą įsitikinimą, kad rinka smarkiai nuvertina „SoftBank“ aktyvų portfelį“, – pareiškė fondo atstovas.

„Elliott Management“ bendravo su „SoftBank“ vadovybe ir konstruktyviai bendradarbiauja ieškant sprendimų, kurie padėtų „SoftBank“ iš esmės ir tvariai atkurti tikrąją vertę“, – pridūrė fondo atstovas spaudai.

Šis komentaras pasirodė po to, kai „The Wall Street Journal“ pranešė, jog „Elliott Management“ įsigijo daugiau nei 2,5 mlrd. JAV dolerių vertės „SoftBank“ dalį, neviešindama šio įsigijimo.

Tai sudaro beveik 3 proc. grupės rinkos vertės, kuri penktadienį siekė 95,5 mlrd. JAV dolerių.

Japonijos bendrovė, nors ir nepatvirtino investicijų dydžio, taip pat pažymėjo, kad jos akcijų kaina yra „labai nuvertinta“.

„SoftBank“ visada palaiko konstruktyvias diskusijas su akcininkais dėl jų požiūrio į bendrovę“, – sakoma pranešime.

Sutariame dėl to, kad mūsų akcijas labai nuvertina valstybiniai investuotojai. „SoftBank“ visada pasirengusi išklausyti dalininkų nuomonę“, – pažymėjo Japonijos korporacija.

„SoftBank Group“ akcijų vertė penktadienį šoktelėjo ir iki vidurdienio pabrango daugiau nei 6 procentais.

Žinia apie „Elliott Management“ investiciją „padėjo paskleisti žinią apie vertinimą (tarp investuotojų), kad akcijos yra per pigios, atsižvelgiant į grupės turimą turtą“, – teigė „Tokai Tokyo Research Institute“ rinkos analitikas Makoto Sengoku.

Masayoshi Sono vadovaujama „SoftBank Group“ yra investavusi į kai kuriuos populiariausius startuolius per savo 100 mlrd. JAV dolerių vertės fondą „Vision Fund“.

Pasak Makoto Sengoku, „Elliott Management“ taip pat galėtų pasidalinti sukaupta patirtimi su „Vision Fund“ dėl to, kur geriausia investuoti.

Be to, „kadangi akcininkai ir vadovybė sutaria, jog akcijų kaina yra per žema, tai skatina tikėtis, kad galiausiai bus paskelbta apie kainų didinimo priemones, tokias kaip akcijų supirkimas“, – pridūrė analitikas.

Antrąjį ketvirtį grupė patyrė 6,4 mlrd. JAV dolerių veiklos nuostolius, kurie buvo didžiausi grupės istorijoje, kadangi bendrovė buvo priversta investuoti į Silicio slėnio startuolius, įskaitant „WeWork“ ir „Uber“.

Praėjusiais metais grupė paskelbė apie savo ilgai plėtojamą fondą „Vision Fund 2“ ir planus vėl surinkti 100 mlrd. JAV dolerių, nors šį kartą investuotojai neskuba investuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius