-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV centrinis bankas pasirengęs „atidžiai“ stebėti „Facebook“ kriptovaliutą „Libra“

Jungtinių Valstijų federalinio rezervo sistemos vadovas (FRS) Jerome Powellas antradienį pareiškė, kad Jungtinių Valstijų centrinis bankas atidžiai stebės naująją „Facebook“ kriptovaliutą „Libra“ ir neatsisako minties reguliuoti virtualiąją valiutą.
„Facebook“ pristatė kriptovaliutą „Libra“
„Facebook“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.Powellas prisidėjo prie kitų asmenų, išreiškusių nerimą dėl „Facebook“ ir jos partnerių praėjusią savaitę pristatytos virtualios valiutos, kurios tikslas – sumažinti sandorių išlaidas ir suteikti žmonėms prieigą prie daugiau paslaugų apeinant bankų sistemą.

„Mes labai atidžiai stebėsime šią valiutą, – pareiškė J.Powellas užsienio reikalų tarybos organizuotame renginyje. – Atsižvelgdamas į galimą jos mastą, manau, kad mūsų lūkesčiai vartotojų apsaugos ir reguliavimo požiūriu bus itin aukšti.“

Kriptovaliutos „Libra“ projektas, kurį palaiko finansinės bendrovės ir pelno nesiekiantys partneriai – tai plataus užmojo iniciatyva, per kurią didžiausias pasaulyje socialinis tinklas siekia perkelti skaitmeninius pinigus iš finansų pasaulio pakraščio į pagrindinę areną.

Visgi šie ketinimai jau sulaukė raginimų Europoje imtis kruopštaus būsimosios kriptovaliutos reguliavimo, o keli JAV įstatymų leidėjai pareiškė laukiantys daugiau informacijos iš „Facebook“.

Kai kurie analitikai taip pat nerimaja, kad naujoji valiuta gali sukurti reguliavimo kliūtis dėl pasaulinio „Facebook“, turinčios daugiau nei du milijardus vartotojų, veiklos masto.

J.Powellas, kalbėdamas forume Niujorke, pabrėžė, kad „Libra“ priežiūrą vykdys įvairių šalių institucijos, tačiau centrinio banko vadovas mano, kad „labai svarbu tai, jog ir mes kruopščiai prižiūrėsime naująją kriptovaliutą.“

„Facebook“ teigia, jog naująją virtualią valiutą prižiūrės pelno nesiekianti asociacija „Libra“, įsikūrusi Ženevoje, kuri išlaikys realaus pasaulio aktyvų rezervą, kad palaikytų valiutos stabilumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius