Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV finansininkas Sorosas prognozuoja „Brexit“ Juodąjį penktadienį

Amerikos finansininkas George'as Sorosas, kuris per 1992 metų valiutų krizę surengė spekuliacinę ataką prieš Didžiosios Britanijos svarą ir tokiu būdu per kelias dienas uždirbo apie 1 mlrd. JAV dolerių, prognozuoja svaro nuvertėjimą, jei Didžioji Britanija ketvirtadienį nubalsuos už pasitraukimą iš Europos Sąjungos.
George‘as Sorosas
George‘as Sorosas / AP

Verslo magnatas prognozuoja dar staigesnį valiutos nuvertėjimą nei per vadinamąjį Juodąjį trečiadienį, dėl kurio Britanijai teko pasitraukti iš Europos valiutų kurso mechanizmo.

Šią nuomonę G.Sorosas išdėstė dienraštyje „The Guardian“ pirmadienį paskelbtame straipsnyje.

„Jei Britanija pasitrauks iš ES, bus mažiausiai vienas labai konkretus ir tiesioginis padarinys, kurį pajus kiekvienas namų ūkis: staigiai kris svaro vertė“, – straipsnyje rašo 85 metų milijardierius.

Jo vertinimu, valiutos vertė kris mažiausiai 15 procentų.

„Tuomet, ironiška, vienas svaras bus lygus maždaug vienam eurui – tai „prisijungimo prie euro“, kurio Britanijoje niekas nenorėtų, būdas“, – priduria G.Sorosas.

„Brexit“ šalininkų stovykla kaltina savo oponentus, kad jie vykdo visuomenės bauginimo taktiką, tvirtindami, esą pasitraukimas iš ES smarkiai pakenktų šalies ekonomikai.

Amerikos finansininkas įspėjo, kad Britanijai išstojus iš ES, šalyje kristų būsto kainos ir sumažėtų darbo vietų, o tai gali sukelti recesiją.

G.Sorosas, kuris žurnalo „Forbes“ duomenimis yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, taip pat įspėjo, kad galingos „spekuliacinės jėgos“ norės „pasinaudoti bet kokiais britų vyriausybės ar britų rinkėjų apsiskaičiavimais“.

„Balsavimas už „Brexit“ kai kuriuos žmones gali paversti labai turtingais, tačiau dauguma rinkėjų taptų pastebimai neturtingesni“, – rašo G.Sorosas.

„Balsavus už pasitraukimą, savaitgalis gali prasidėti „Juoduoju penktadieniu“, o eiliniai žmonės gali patirti rimtų pasekmių“, – aiškino milijardierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius