Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ir Japonija pasiekė susitarimą dėl jautienos importo

JAV prezidento Joe Bideno administracija ketvirtadienį pranešė pasiekusi susitarimą su Tokiju dėl jautienos eksporto į Japoniją didinimo išvengiant automatiškai taikomų didesnių muitų.
Jautis
Jautis / LRVK/ Dariaus Janučio nuotr.

„Jungtinės Valstijos ir Japonija pasiekė susitarimą“, – sakoma JAV prekybos atstovės (USTR) Katherine Tai ir Žemės ūkio sekretoriaus Tomo Vilsacko pareiškime.

Susitarimas reiškia, kad dabar Japonija galės importuoti daugiau amerikietiškos jautienos iki kol priartės prie ribos, nuo kurios muitai didinami nuo 25,8 iki 38,5 proc., žurnalistams teigė vienas aukšto rango USTR pareigūnas.

Jungtinės Valstijos galės eksportuoti į Japoniją daugiau jautienos ir išlaikyti nuosaikų muitų lygį, o tai naudinga „abiem pusėms“.

„Naujasis mechanizmas leis JAV eksportuotojams patenkinti augančią aukštos kokybės jautienos paklausą Japonijoje ir sumažinti tikimybę, kad Japonija ateityje įves didesnius muitus“, – sakoma pareiškime.

Importo slenkstis, nuo kurio taikomi didesni muitai, buvo pasiektas 2021 metų kovą, todėl Japonija padidino importo mokestį iki fiskalinių metų pabaigos balandžio 30 dieną.

Tai paspartino įmonių diskusijas JAV, teigė USTR pareigūnas.

Susitarimas įsigalios, kai bus parengtas visas susitarimo tekstas.

Remiantis USTR duomenimis, Jungtinės Valstijos yra didžiausia jautienos eksportuotoja pasaulyje, kurios pardavimai 2021 metais siekė daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių, įskaitant 2,4 mlrd. JAV dolerių iš eksporto į Japoniją.

Tokijas ir Vašingtonas pasirašė vis dar galiojantį prekybos susitarimą 2019 metų spalį.

Japonija sumažino muitus JAV žemės ūkio prekėms, įskaitant jautieną, 7 mlrd. JAV dolerių, o Jungtinės Valstijos sutiko 40 mln. JAV dolerių sumažinti importo mokesčius Japonijos žemės ūkio produktams, tokiems kaip sojos padažas ir žalioji arbata, bei sumažinti muitus japonų jautienai.

Žemės ūkio sektoriaus atstovai buvo itin nepatenkinti tokiu buvusio prezidento Donaldo Trumpo, tuomet siekusio perrinkimo, sprendimu, nes jau buvo nukentėję prekybos kare su Kinija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius