Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JK įves naujų ekonominių sankcijų Baltarusijai

Jungtinė Karalystė įves naujų sankcijų Baltarusijai, nes autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas ir toliau aktyviai prisideda prie Rusijos invazijos į Ukrainą, sakoma pirmadienį vyriausybės tinklalapyje paskelbtame pranešime.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo antradienį įsigaliosiančiu paketu kai kurios Rusijai taikomos sankcijos išplečiamos ir Baltarusijai, įskaitant importo ir eksporto draudimus prekėms už maždaug 60 mln. svarų sterlingų (69,7 mln. eurų).

Naujosios priemonės palies naftos perdirbimo produktų, pažangiųjų technologijų komponentų prabangos prekių, įskaitant britų meno kūrinius ir dizainerių rankines, eksportą, taip pat Baltarusijos geležies ir plieno importą.

JK vyriausybė taip pat apribos Baltarusijos prieigą prie pasaulinio lygio JK finansinių paslaugų sektoriaus – uždraus daugiau Baltarusijos bendrovių Londone leisti skolos vertybinius popierius ir vertybinius popierius, nurodoma pranešime.

Baltarusija, ilgametė Kremliaus sąjungininkė, teikė paramą Rusijos karinei invazijai į Ukrainą nuo pat jos pradžios vasario 24 dieną, veikdama kaip Maskvos pajėgų užnugario bazė.

Mėgindamos užimti Kyjivą, Rusijos pajėgos įsiveržė į Ukrainą per sieną su Baltarusija, bet ši operacija galiausiai žlugo.

A.Lukašenka yra smarkiai priklausomas nuo Rusijos karinės ir ekonominės pagalbos. Be to, Kremlius padėjo stabilizuoti A.Lukašenkos padėtį, kai Baltarusiją apėmė didžiulių protestų banga po 2020 metų rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai geležiniu kumščiu vadovaujantis lyderis. Baltarusijos opozicija ir Vakarų šalys šiuo rinkimus laiko suklastotais.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praeitą mėnesį paskelbė, kad Maskva „ateinančiais mėnesiais“ perduos Baltarusijai balistinių raketų „Iskander M“, galinčių nešti branduolines kovines galvutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius