Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungiasi JAV mobiliojo ryšio operatoriai „T-Mobile“ ir „Sprint“

JAV mobiliojo ryšio operatoriai „Sprint“ ir „T-Mobile“ suformuos naują įmonę ir sieks spartesnės itin greito 5G tinklo plėtros, pareiškė abiejų įmonių vadovai.
SIM kortelė
SIM kortelė / 123RF.com nuotr.

„Džiaugiuosi, galėdamas pranešti, kad „@TMobile“ ir „@Sprint“ pasiekė susitarimą susijungti ir suformuoti naują įmonę – didesnę, stipresnę konkurentę, kuri bus pajėgi siekti visiems JAV vartotojams ir įmonėms palankių pokyčių!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „T-Mobile“ vadovas Johnas Legere.

„T-Mobile“, Vokietijos „Deutsche Telekom“ padalinys, ir „Sprint“, Japonijos „SoftBank“ patronuojamoji įmonė, šiuo metu yra atitinkamai trečias ir ketvirtas pagal dydį JAV mobiliojo ryšio operatoriai. Kartu įmonės turės apie 131 mln. abonentų – beveik tiek pat, kiek antroje vietoje esanti AT&T, ir galės sėkmingiau konkuruoti su rinkos lydere „Verizon Communications“.

„Sprint“ vadovas Marcelo Claure apie susijungimą taip pat pranešė per socialinį tinklą „Twitter“.

„Naujoji „@TMobile“ bus vienintelė įmonė, kuri galės sukurti platų ir tankų 5G tinklą visoje šalyje – to itin svarbiais ankstyvaisiais 5G metais atskirai nebūtų galėjusi pasiekti jokia JAV mobiliojo ryšio įmonė“, – pažymėjo J.Legere.

„Per pirmuosius trejus savo veiklos metus naujoji įmonė galės investuoti apie 40 mlrd. JAV dolerių“, „beveik 50 proc. daugiau negu abi mūsų įmonės kartu investavo per pastaruosius trejus metus“, – pridūrė jis.

J.Legere pranešė, kad jis eis naujosios įmonės generalinio direktoriaus pareigas, o „T-Mobile“ veiklos direktoriui Mike Sievertui atiteks prezidento postas.

Jungtinėse Valstijose, Pietų Korėjoje ir Japonijoje jau šiemet ir kitąmet bus pradėta diegti pirmuosius komercinius 5G tinklus, tačiau ryšio operatoriai yra įspėję, kad 5G plėtojimui prireiks daug laiko.

M.Claure yra pasakęs, kad „4G ir 5G skirtumą galima palytinti su nespalvotos ir spalvotos televizijos skirtumu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius