-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalnakasybos milžinė „Glencore“ sumokės maždaug 1,5 mlrd. JAV dolerių baudų

Kalnakasybos milžinė „Glencore“ sumokės maždaug 1,1 mlrd. JAV dolerių Jungtinių Valstijų ir Brazilijos institucijoms, kad būtų išspręsti kaltinimai kyšininkavimu ir manipuliavimu rinkoje, antradienį pranešė bendrovė, trijų šalių reguliavimo institucijoms paskelbus apie pasiektus susitarimus.
"Glencore"
"Glencore" / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Glencore“ padalinys sutiko pripažinti kaltę dėl vieno kyšininkavimo atvejo pagal JAV Kovos su korupcija užsienio prekybos veikloje įstatymą.

Tuo metu Didžiosios Britanijos pareigūnai antradienį pranešė, kad bendrovė taip pat sutiko prisiimti kaltę kyšininkavimo byloje, taigi bus skirtos papildomos finansinės nuobaudos.

„Glencore“ skaičiavimais, bendra trijų susitarimų su reguliavimo institucijomis vertė neturėtų viršyti 1,5 mlrd. JAV dolerių, apie kurių atidėjimą buvo skelbta anksčiau.

JAV žaliavų ateities sandorių prekybos komisija (CFTC) nurodė nustačiusi, kad bendrovė mažiausiai 2007–2018 metų laikotarpiu manipuliavo JAV naftos rinka ar mėgino tai daryti.

CFTC taip pat nurodė, jog buvo nustatyta sukčiavimo ir korupcinių mokėjimų valstybinėms įmonėms atvejų Brazilijoje, Kamerūne, Nigerijoje ir Venesueloje. Be Komisijos atlikto tyrimo, bendrovės veiklą tyrė ir JAV prokurorai, vadovaujami Teisingumo departamento.

„Šiandienos įstatymų reikalavimų laikymosi užtikrinimo veiksmai rodo, jog CFTC yra pasirengusi bendradarbiauti su savo kolegomis visame pasaulyje, siekdama užtikrinti, kad JAV rinkos veiktų be manipuliacijų ir korupcijos. Komisija taikys dideles ir griežtas sankcijas tiems rinkos dalyviams, kurie taip elgiasi“, – pareiškė sakė Gretchen Lowe, laikinai einanti CFTC sprendimų vykdymo užtikrinimo skyriaus direktorės pareigas.

„Glencore“ teigimu, ji bendradarbiavo su tyrėjais ir deda pastangas, kad tokie netinkamo elgesio atvejai liktų praeityje.

Bendrovės veikla vis dar tiriama Šveicarijoje ir Olandijoje.

„Pripažįstame šių tyrimų nustatytus nusižengimus ir bendradarbiaujame su reguliavimo institucijomis“, – sakoma generalinio direktoriaus Gary'io Nagle'o pranešime.

„Tokiam elgesiui nėra vietos „Glencore“, o valdyba, valdymo komanda ir aš labai aiškiai suprantame, kokios kultūros norime, ir įsipareigojame būti atsakingais ir etiškais operatoriais, kad ir kur dirbtume“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius