Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune keturiolikoje vietų apribota prekyba alkoholiu

Antradienį Kauno miesto savivaldybės taryba keturiolikai įstaigų apribojo prekybos alkoholiu laiką: probleminiai barai, kėlę rūpesčių tiek policijai, tiek aplinkiniams gyventojams, alkoholiniais gėrimais prekiauti galės tik keturias valandas: nuo 10 iki 14 valandos.
„Systembolaget“
Kaune keturiolikoje vietų apribota prekyba alkoholiu / „Scanpix“ nuotr.

Bandymų uždrausti alkoholio prekybą Kaune buvo ir anksčiau, bet ankstesni sprendimai buvo siejami ne su bendrove, o su adresu. Pasak Klientų aptarnavimo skyriaus vedėjos Rasos Palevičienės, dalis šių sprendimų buvo apskųsta teismui, tačiau sprendimai buvo skirtingi: kai kuriais atvejais teismas atšaukė savivaldybės sprendimus, kitais jie buvo palikti galioti. Pasak jos, beveik visos bendrovės, kurių veiklą taryba antradienį nusprendė apriboti, anksčiau yra laimėjusios bylas teismuose.

„Ta kova, kuri buvo pradėta, tikrai ne viskas buvo sėkminga ankstesnėje kadencijoje – buvo tikrai pralaimėtų bylų, bet šįkart keisis ir pats pasiruošimas, tikrai viską žinome ir į tai atkreipiame dėmesį“, – posėdyje kalbėjo „Vieningo Kauno“ vicemeras Povilas Mačiulis.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Povilas Mačiulis
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Povilas Mačiulis

Sprendimo projektais buvo siūloma prekybos laiką apriboti mažiau ir uždrausti alkoholiu prekiauti tik naktį, tačiau dar labiau laiką sutrumpinti pasiūlė „Vieningo Kauno“ frakcija. Šį siūlymą kritikavo opozicinės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas Jonas Koryzna.

Keturios valandos darbo metu, kai gali žmonės eiti pirkti alaus, prieš pietų pertrauką labai sėkmingai, o jau po darbo – viskas, ar ne? Čia visiška nesąmonė.

„Keturios valandos darbo metu, kai gali žmonės eiti pirkti alaus, prieš pietų pertrauką labai sėkmingai, o jau po darbo – viskas, ar ne? Ar čia logikos yra tame pasiūlyme? Čia visiška nesąmonė“, – pareiškė tarybos narys.

Sprendimą palaikę tarybos nariai svarstė, kad labai norintis išgerti asmuo tą padaryti galės bet kuriuo atveju, nuėjęs į parduotuvę.

Tuo tarpu valdančiojoje koalicijoje dirbančių Socialdemokratų frakcijos narys Židrūnas Garšva svarstė, ar tokiais apribojimais išgerti norintys asmenys nėra skatinami rinktis didžiųjų restoranų tinklų.

Sprendimai dėl barų priimti gavus Kauno miesto policijos, seniūnijų ir gyventojų bendruomenių skundus.

Įvedus griežtus prekybos apribojimus, tikimės, sumažės ir policijos iškvietimų bei nusikalstamų veikų.

„Kaune veikia per dešimt naktinių barų, kurie apsimeta viešojo maitinimo įstaigomis ir kuriuose vyksta prekyba alkoholiu, neretai netgi pažeidžiant įstatymus. Atitinkamai ir viešosios tvarkos pažeidimai itin dažnai fiksuojami būtent ten. Vien per praėjusius metus į minėtus barus bei jų prieigas mūsų pareigūnai vyko beveik 400 kartų. Įvedus griežtus prekybos apribojimus, tikimės, sumažės ir policijos iškvietimų bei nusikalstamų veikų, todėl pareigūnai tuo metu galės dar operatyviau skubėti į pagalbą kitiems kauniečiams, kuriems jos tuo metu galbūt reikės labiau“, – sakė Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas.

Pasak policijos, viešosios tvarkos pažeidimų ir nusikaltimų spektras gana platus: nuo triukšmo bei kitaip sutrikdytos aplinkinių gyventojų ramybės, turto sugadinimo atvejų iki muštynių, kūno sužalojimų, vagysčių, plėšimų. Didžioji dalis policijos iškvietimų gaunama būtent nakties metu.

Prekybos alkoholiniais gėrimai laiko apribojimai, Kauno miesto tarybos sprendimu, galios šiais adresais įsikūrusiems barams, kavinėms ir viešojo maitinimo įstaigoms: M. Riomerio g. 1A, Ukmergės g. 34A, Savanorių pr. 266, Varnių g. 15, Varnių g. 44A, Baltijos g. 41B, Sukilėlių pr. 74, Draugystės g. 1E, A. Juozapavičiaus g. 49, Šv. Gertrūdos g. 10, P. Lukšio g. 60, Žemaičių pl. 11A, Šiaurės per. 43A, Krėvės pr. 104A. Šį antradienį Kauno miesto tarybos priimtas sprendimas įsigalios artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius