Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinai į beždžionės metus žengė siuntinėdami skaitmeninius pinigų vokus

Tradiciškai per kinų Naujuosius metus, po šventinės šeimos vakarienės žmonės vieni kitiems dovanoja raudonus vokus su pinigais. Tačiau laikams keičiantis, kinta ir dovanos forma. Vis daugiau kinų raudonuosius vokus savo šeimos nariams, draugams ar kolegoms persiunčia elektroniniu būdu, rašo dw.de.
Kinės apžiūrinėja raudonus pinigams skirtus vokus
Kinės apžiūrinėja raudonus pinigams skirtus vokus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Elektroniniai pinigų pervedimai populiarūs ne tik tarp paprastų kinų, bet ir tarp šalies komunistų partijos narių.

Štai šiemet, likus trims dienoms iki kinų Naujųjų metų, apie 300 tūkst. juanių (41 tūkst. Eur) buvo išsiųsta per „WeChat“ mobiliąją aplikaciją iš vienos iš komunistų partijos sąskaitų.

Norėdami gauti savo pinigų dalį, partijos nariai turėjo gerai išmanyti Kinijos prezidento Xi Jinpingo kalbas. Slaptažodžiai, būtini raudonųjų virtualių vokų atvėrimui, buvo sudaryti panaudojant šventinėje prezidento kalboje pavartotas frazes.

Programėlė, kuria pasinaudojant galimos tokios pinigų perlaidos, buvo sukurta tik prieš dvejus metus. Labai greitai Kinijoje toks dovanojimas išpopuliarėjo, nes yra ir lengvas, ir suteikiantis pramogą.

Žmogus, kuris dovanoja pinigus, nusprendžia skirti tam tikrą sumą, kuri būtų padalinta grupei žmonių. Greičiausiai voką atvėręs asmuo gauna didžiausią, lėčiausiai – mažiausią pinigų dalį.

Skaitmeninėms pinigų perlaidoms populiarėjant, virtualius vokus jau galima siųsti ne tik per „WeChat“, bet ir kitas programas, pavyzdžiui kinišką „PayPal“ alternatyvą „Alipay“.

Kinijos interneto kompanijos prognozuoja, kad šiemet per kinų Naujųjų metų laikotarpį, pasinaudojant virtualiais raudonais vokais, bus pervesta apie 1,36 mlrd. Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius