Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija ragina JAV koreguoti sankcijas Iranui

Kinija penktadienį paragino Vašingtoną koreguoti sankcijas kinų kompanijoms, kaltinamoms pagalba Iranui įsigyti medžiagų branduolinei programai.
Kinija
Kinija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

JAV spaudimas Iranui ir „toli siekianti jurisdikcija“ prieš kompanijas trečiosiose šalyse yra pagrindinė įtampos su Teheranu priežastis, sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

„Kinija nuolatos ryžtingai nepritarė tam, kad Jungtinės Valstijos įvestų vienašališkas sankcijas ir vadinamąją toli siekiančią jurisdikciją dėl kitų šalių, įskaitant Kiniją, – sakė Geng Shuangas. – Raginame Jungtines Valstijas tuojau pat pakoreguoti šį neteisingą metodą ir rimtai gerbti teisėtas visų šalių teises bei interesus.“

„Scanpix“/AP nuotr./Geng Shuangas
„Scanpix“/AP nuotr./Geng Shuangas

JAV iždo departamentas ketvirtadienį paskelbė, kad įvedė sankcijas „fiktyvių kompanijų ir agentų tinklui“. Departamentas nurodė, kad šio tinklo elementų yra Irane, Kinijoje ir Belgijoje, tačiau detalių nepateikė, tik sakė, kad šių kompanijų ir agentų veikla pažeidė Jungtinių Tautų suvaržymus medžiagoms, kurias galima panaudoti branduolinėms programoms.

Pasak Geng Shuango, Pekinas nepritaria branduolinio ginklo platinimui, bet atmeta Vašingtono vienašališkas sankcijas.

„Griežtai nepritariame jokiai platinimo formai, visuomet griežtai vykdome atitinkamus tarptautinius įsipareigojimus ir liekame įsipareigoję dėl tarptautinio bendradarbiavimo neplatinimo klausimu“, – pažymėjo Geng Shuangas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius