-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos mėsinė gavo 11 mln. Lt už gaisro padarytą žalą

Draudimo bendrovė „ERGO Llietuva“ baigė išmokėti UAB Klaipėdos mėsinei gaisro padarytą žalą. Nuostoliai siekė daugiau kaip 11 mln. Lt. Tai yra didžiausia žala, išmokėta įmonei bendrovės istorijoje ir viena didžiausių Lietuvoje.
Pinigai
Pinigai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Nors Klaipėdos mėsinėje dar vyksta atstatymo darbai, „ERGO Lietuva“ per trumpesnį nei 8 mėnesių laikotarpį klientui jau atlygino visus dėl gaisro patirtus nuostolius. „Greitai ir efektyviai kompensuoti tokio masto žalas galime dėl patikimų perdraudimo partnerių“, – sako UADB „ERGO Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius. Jo teigimu, bendrovė parodė, kad yra pajėgi ne tik atlyginti itin didelius nuotolius, bet ir greitai bei kvalifikuotai reguliuoti bet kokio masto žalą.

Gaisro nuostoliai įmonės savininkams ir vadovams sukėlė rimtų rūpesčių, kuriam laikui teko visiškai sustabdyti įmonės veiklą, o ir dabar labiausiai nuo gaisro nukentėjęs šviežios mėsos padalinys dirba tik penktadaliu pajėgumo.

UAB Klaipėdos mėsinės generalinis direktorius Gintaras Valančius sako, kad tokių nelaimių turbūt niekas nesitiki, tačiau niekada nežinai, kas gali nutikti. „Džiaugiuosi, kad įmonės turtas buvo apdraustas, nes tokios apimties nuostolių savo lėšomis tikrai nebūtume pajėgūs atlyginti“, – sako G.Valančius. Pasak jo, draudimo bendrovės „ERGO Lietuva“ avansinės draudimo išmokos leido nestabdyti atstatomųjų darbų, jų imtis iš karto.

Bendrovės vadovo teigimu, šiuo metu atlikta apie 80 proc. darbų. Liko baigti vidaus darbus, sutvarkyti grindis, apšvietimą, santechniką. Viską pabaigti ir dirbti visu pajėgumu įmonė planuoja nuo liepos mėnesio.

2008 m. rugsėjo 6 dieną UAB Klaipėdos mėsinės gamybos pastate kilusio gaisro nuostoliai buvo atlyginti trimis etapais. Pirmoji 3,7 mln. Lt avansinė draudimo išmoka bendrovei išmokėta praėjus mėnesiui po nelaimės, antroji 2,5 mln. Lt – trims mėnesiams. „Už šiuos pinigus įmonė sutvarkė gaisravietę, įsigijo žaliavos, iš dalies atstatė pažeistą šaldymo sistemą, elektros tiekimą, įsigijo įrangos. Tai leido bendrovei tęsti gamybą. Paskutinė išmokos dalis skirta likusiems atstatymo darbams baigti“, – pasakoja T.Nenartavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius