-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriptovaliutų griūtis skatina JAV Iždo departamentą imtis papildomo reguliavimo

JAV Iždo sekretorė Janet Yellen, reaguodama į pastaruoju metu smarkiai kritusią kriptovaliutų vertę, pareiškė, jog reikia papildomo reguliavimo, kad būtų galima reaguoti į bangas spekuliacinių investicijų į virtualias valiutas, kurių slaptumas yra esminė jų patrauklumo priežastis.
Kriptovaliutos
Kriptovaliutos / 123RF.com nuotr.

"Mums tikrai reikia reguliavimo sistemos, kad apsisaugotume nuo rizikų", – ketvirtadienį per JAV Atstovų Rūmų komiteto posėdį apie kriptovaliutas, vadinamas steblkoinais, kalbėjo J.Yellen.

Paminėdama sparčiai augantį skaitmeninio turto naudojimą, ji pridūrė: "Išties mums reikia išsamios sistemos, kad nebūtų reguliavimo spragų".

Steblkoinai – tai kriptovaliutų rūšis, kurių kursai siejami su tradicinėmis valiutomis, auksu ar kitais stabiliais aktyvais. Tačiau šios savaitės kriptovaliutų rinkos svyravimai metė iššūkį šiai stabilumo prielaidai.

"Turėjome realią rizikos demonstraciją", – sakė ji, turėdama omenyje pirmadienį prasidėjusį TerraUSD žlugimą.

Šios savaitės pradžioje JAV Federalinių rezervų išplatintoje ataskaitoje aprašyta, kaip steblkoinai tampa pažeidžiami dėl masinių išpardavimų.

Per posėdį Jellen taip pat buvo klausiama apie pagrindinę infliacijos, dėl kurios kyla kainos, priežastį ir apie tai, kaip administracija planuoja kovoti su didėjančiomis energijos, būsto ir maisto kainomis.

Ji sakė, kad administracija daro viską, ką gali, kad išspręstų problemas tiekimo grandyse bei kitus infliaciją skatinančius veiksnius.

"Turime tikrai gerą stiprią darbo rinką, geros būklės namų ūkių balansus, taip pat stiprų bankų sektorių, – kalbėjo J.Yellen.

"Visi šie dalykai rodo, kad Federaliniai rezervai turi galimybių sumažinti infliaciją nesukeldami recesijos", – pridūrė Iždo sekretorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius