Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūdikių maisto etiketėse – klaidinanti informacija

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) pareigūnai, patikrinę kūdikių ir mažų vaikų maistu prekiaujančias įmones, nustatė daugiau kaip 100 įvairių produktų ženklinimo pažeidimų. Iš viso VMVT pareigūnai patikrino daugiau kaip 200 mažmeninės prekybos įmonių ir 10 didmeninės prekybos įmonių.
Mažylis
Mažylis / Photos.com

„Dažniausiai pasitaikantis pažeidimas – etiketėje nurodyta informacija apie produktų sudėtį neatitinka gamintojo nurodytos informacijos. Ženklinimo informacija klaidino pirkėjus dėl produktų sudėties, gamintojo, kilmės šalies ar galiojimo datos“, – rašoma VMVT išplatintame pranešime.

Pavyzdžiui, produkto pavadinime buvo nurodoma „Ryžiai ir brokoliai su triušiena“, lietuviškoje sudėties etiketėje jau minima, kad tai „Ryžiai ir brokoliai su vištiena“, o kainos etiketėje – „Veršiena su ryžiais ir daržovėmis“. Tuo tarpu gamintojas originalo kalba nurodo, kad tai – „Daržovės su bio-veršiena“. Pasitaikė produktų ant kurių nebuvo nurodyta energetinė vertė, gamintojo adresas ar kilmės šalis.

Nustatyta ir atvejų kai lietuvių kalba pateikiama papildoma informacija, leidžianti suprasti, kad pasirinktas produktas pasižymi išskirtinėmis savybėmis. Pavyzdžiui lietuviško ženklinimo etiketėje nurodoma, kad produktas yra „be dažiklių“, „su kalciu“ ir pan., tačiau visi specialios paskirties maisto produktai turi būti tokios sudėties ir be dažiklių.

Apie visus nustatytus pažeidimus informuoti platintojai, jiems nurodyta produktus perženklinti. Produktų, kurių ženklinimo neatitikimai galėjo kelti riziką vaiko sveikatai, buvo atšaukti iš rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius