-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos parlamento narys Romualdas Ražukas: nerealu, kad Lietuva padėtų „Krajbanka“

Latvijos parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Romualdas Ražukas ketvirtadienį Vilniuje žurnalistams sakė, kad „Snoro“ ir „Latvijas Krajbanka“ problemos yra labai jautrios abiem Baltijos kaimynės. Visgi Latvija esą nenusivils Lietuva, net jei ši ir neskirs pinigų „Snoro“ dukterinės įmonės gelbėjimui.
Žmonių eilė prie „Latvijas Krajbanka“ bankomato
Žmonių eilė prie „Latvijas Krajbanka“ bankomato / Felicija Verzemniece/TVNET nuotr.

„Žmonės nusivylę, mano, kad mūsų finansų turgaus (finansų rinkos) priežiūros institucijos absoliučiai to nenumatė ir laiku nesugebėjo reaguoti. Tačiau tos nuotaikos daugiau Latvijos tautos ir vyriausybės santykiai, ne santykiai su Lietuva“, – sakė R.Ražukas.

Lietuviškai kalbėjęs Latvijos parlamentaras žurnalistams priminė, kad Latvijos „Parex“ banko griūties atveju buvo išgelbėtas ir Lietuvoje veikiantis banko padalinys: „gerojo“ „Parex“ banko dalis yra pilnai funkcionuojantis bankas „Citadele“.

Papildomi 100 mln. latų Latvijai („Krajbanka“ gelbėti), kurios biudžetą itin akylai stebi tarptautinės institucijos, yra nemaža našta. Tačiau R.Ražukas teigia, kad tokios papildomos išlaidos, ko gero, sunkiai prislėgtų ir Lietuvą.

„Manau, kad Latvijos biudžeto problemos artimos ir Lietuvai. Ir gana nerealu, kad Lietuva galėtų skirti fantastiškas sumas“, – svarstė R.Ražukas.

Tuo metu Latvijos parlamento biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Janis Reiras pareiškė, kad apie 0,5 mlrd. Lt į „Latvijas Krajbanka“ turėtų investuoti Lietuva. J.Reiras pareiškė, kad Latvija laukia iš Lietuvos Vyriausybės atsakingų veiksmų ir sprendimų, siekiant išsaugoti „Snorą“ ir „Latvijas Krajbanka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius