Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkams atsibodo alkani lietuviai

Į Lenkiją pigiau apsipirkti plūstantys lietuviai kaimynų jau nebedžiugina. Pirmiausiai lenkams įgriso, kad lietuviai jų šalį laiko vienu dideliu prekybos centru, o antra, išaugus paklausai, Lenkijoje pabrango maisto produktai, rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Lenkiškame prekybos centre Suvalkuose
Lenkiškame prekybos centre Suvalkuose / 15min.lt skaitytojo Džono nuotr.

Tuo, kad lietuviai masiškai plūsta į kaimyninės šalies prekybos centrus, degalines ir baldų salonus, vis dar džiaugiasi verslininkai – kai kurie net pradėjo reklamuotis lietuviškoje spaudoje.

Tačiau Suvalkų, Augustavo ir Balstogės gyventojai lietuvius jau keikia. „Privažiavo čia tų alkanų lietuvių, spūstys mieste prasidėjo, parduotuvėje apsisukti nėra kur. Išėjau tik pieno paimti, tai eilėje 20 minučių stovėjau!“, – piktinosi dvi vyresnio amžiaus Suvalkų gyventojos. 

Lietuviams užplūdus lenkų prekybos centrus, prekybininkai pabrangino mėsą ir jos gaminius. Pabrango cukrus, kruopos, makaronai, padažai, kai kurios kitos prekės. 

Privažiavo čia tų alkanų lietuvių, spūstys mieste prasidėjo, – piktinosi dvi senyvo amžiaus lenkės.Tačiau verslininkai juokauja, kad lietuviai ne tik didina jų apyvartą, bet ir gelbėja Lenkijos ūkį nuo pasaulinės ekonomikos krizės. „Nieko bloga nesakau. Dėl to, kad lietuviai iš mūsų perka tiek daug statybinių medžiagų, šį ketvirtį veikiausiai gausiu nemenką premiją. Visi aplinkui kalba apie krizę, o pas mus (didmeninėje statybinių medžiagų parduotuvėje – aut. ) jos nė kvapo. Bet lietuvių Suvalkuose pastaruoju metu net per daug, ypač savaitgaliais. Po pietų į prekybos centrą net nėra ko eiti, nes viskas tikriausiai bus išpirkta“, – dienraščiui sakė Michailas Szewskis. 

Tiesa, pastebima, kad pastaruoju metu į Lenkiją didysis lietuvių pirkėjų srautas plūsta savaitgaliais, o ne darbo dienomis, kaip buvo anksčiau.     

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius