-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai nesirūpina savo kreditingumu

Nors beveik pusė gyventojų turi įvairių kreditų arba yra įsigiję prekių išsimokėtinai, tik 6 procentai darbuotojų praėjusiais metais tikrino savo kredito istoriją. Ekspertai sako, kad toks nesidomėjimas gali pakenkti žmonėms ateityje imant paskolas.
Kredito kortelė
Kredito kortelė / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Skaičiuojama, kad jeigu gyventojai rūpintųsi savo kreditingumu, skolindamiesi bankui mokėtų maždaug šeštadaliu mažiau. Taip yra todėl, kad bankai sudaro prastesnes sąlygas tiems, kurie turėjo įsiskolinimų arba praleido mokėjimus, tarkim laiku nesumokėjo už komunalines paslaugas.

Bankų klientų asociacija tikina, kad institucijos neinformuoja vartotojų, jog prasta kreditų istorija lemia didesnes palūkanas. Tuo metu patys bankai teigia, kad kiekvienu atveju aiškina klientams sąlygų sudarymą.

Kreditų biuro „Credit info“ duomenimis, daugiau nei pusė besidominčių savo finansine istorija turėjo pradelstų mokėjimų ar skolų. Bendrovės atstovai tikina, kad pagerinti savo kreditingumą galim tik kelerius metus sąžiningai vykdant įsipareigojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius