Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 21

Vaikiškas šampanas Lietuvoje draudžiamas, bet nealkoholinį alų ar vyną nepilnamečiai gali pirkti laisvai

Seimas Lietuvoje gaminti ir parduoti vaikišką šampaną uždraudė dar 2019-aisiais, tačiau kitų nealkoholinių gėrimų, kurie pakeičia analogus „su laipsniais“, nepilnamečiai Lietuvoje gali įsigyti laisvai. Nors žinomas aktyvus tėtis Simonas Urbonas tuo viešai pasipiktino, prekybos tinklų atstovai problemos nemato – teigia, kad įstatymų laikosi.
Gėrimas vaikams
Gėrimas vaikams / Svajūno Stroino / 15min nuotr.

„Neišneša smegenys“

Aktyvus tėvas, tinklalaidės „Tėvai paprastai“ vedėjas Simonas Urbonas „Tik Tok“ socialiniame tinkle papasakojo gavęs žinučių su klausimais, ar normalu, kad vaikas gali nusipirkti nealkoholinio alaus ar vyno.

„Tiesą sakant, po tų žinučių nusijuokiau, nes tikrai viduje žinojau, kad to padaryti jie negali.. Tad dėl šventos ramybės šiandien nuėjau iki parduotuvės to pasiklausti ir ką Jūs manot? Jie gali pirkti alų, vyną, degtinę jei ant tos bonkos ar skardinės bus parašyta 0 laipsnių.

Aš negaliu patikėt! Valdžia uždraudė vaikišką šampaną, kaip žalingus įpročius skatinančią priemonę, bet pirmokas gali ateiti į alkoholio skyrių ir ten ramiai tarp visų alkoholinių gėrimų ieškotis savo mėgstamų nealkoholinių pakaitalų. Neišneša smegenys, kaip mes nematome kur tai tuos vaikus veda ir dar labiau nesuvokiama, kodėl iki šiol tai taip lengvai prieinama“, – piktinosi S.Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius