Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje klesti lenkiškos mėsos pardavimas

Naujasis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifas mėsai ir jos gaminiams sudarė neprastas sąlygas produkcijos importui iš Lenkijos didinti, o vietos perdirbėjai regi smunkančią savo apyvartą.
Prekyba mėsa
Prekyba mėsa / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Mėsa Lenkai

Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacija neabejoja, kad dalis perdirbėjų bankrutuos, kiti bandys dirbti eksportui, o valstybė negaus šimtų milijonų litų mokesčių, rašo „Verslo žinios“.

Nuo šių metų pradžios įsigaliojus 19 proc. PVM tarifui, Lietuvos mėsos perdirbimo įmonių apyvarta vidutiniškai sumažėjo 20 proc. Lenkijoje šiuo metu šviežiai ir atšaldytai mėsai taikomas 3 proc. PVM, o mėsos gaminiams – 7 procentų mokestis.

„Lenkai, aišku, eksportuodami neprideda PVM tarifo, o prekybininkai turguose pagal įstatymą neturi prievolės jo mokėti. Sudaroma puiki dirva legaliai turėti gerą verslą“, – teigė Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos (LMPA) tarybos pirmininkas Augenijus Gudžiūnas.

LMPA duomenimis, Lietuvoje mėsos ir mėsos gaminių metinis pardavimas siekia apie 1,4 mlrd. litų. Turgaus prekeivių apyvarta (kiaulienos ir jautienos) yra apie 322 mln. litų, o šiemet didėjančios lenkiškos produkcijos sąskaita, skaičiuojama, ji išaugs iki 700 mln. litų.

Jeigu visai parduodamai mėsai ir jos gaminiams būtų taikomas PVM, valstybės biudžetas surinktų apie 266 mln. litų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius