-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje pernai mažėjo mėsos ir pieno gamyba

Lietuvos ūkininkų ir šeimos ūkiuose bei žemės ūkio bendrovėse ir įmonėse pieno gamyba sumažėjo 6 proc., mėsos gamyba sumažėjo 4 proc., o kiaušinių surinkimas ūgtelėjo 0,3 procento.
Vilniaus Kalvarijų turgus
Vilniaus Kalvarijų turgus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pieno primilžio mažėjimui įtakos turėjo mažesnis melžiamų karvių skaičius, kuris sumažėjo 5 proc., o mėsos gamyba per metus sumažėjo dėl mažesnio paskerstų kiaulių ir galvijų skaičiaus, pranešė Statistikos departamentas.

Paskerstų galvijų skaičius sumažėjo 121,3 tūkst. (12 proc.), galvijų – 7,6 tūkst. (4 proc.). Skaičiuojant skerdenos svorį, neįskaitant subproduktų, 12 proc. mažiau gauta kiaulių ir 4 proc. galvijų mėsos. Vidutinis paskersto galvijo svoris pernai, kaip ir 2015-aisiais, buvo 240 kilogramų, paskerstos kiaulės – 83 kilogramų.

Gyvų kiaulių 2016 metais į kitas šalis išvežta 310,9 tūkst., arba 7 proc. daugiau nei 2015 metais, gyvų veršelių – 104,5 tūkst., arba 3 proc. daugiau.

Ūkininkų ir šeimos ūkiuose pagamintos mėsos (skerdenos svorio, neįskaitant subproduktų) dalis, palyginti su visa gamyba, sudarė 29 proc., pieno – 76 proc., kiaušinių – 19 proc. (2015 metais – atitinkamai 29, 79 ir 25 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius