Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos draudimas“: moterys dažniau kaltos dėl avarijos, bet vyrų padaryta žala – didesnė

„Lietuvos draudimas“, remdamasis naujausia bendrovėje apsidraudusiųjų privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu statistika, skelbia, kad iš 100 moterų per metus eismo įvykį sukelia penkios, o iš to paties skaičiaus vyrų dėl avarijos būna kalti keturi.
Vairuotoja
Vairuotoja / Š. Mažeikos BFL nuotr.

Šie skaičiai susilygina ir gerokai šokteli į viršų jaunuolių (iki 25 metų) amžiaus grupėje, nesvarbu, ar tai mergina, ar vaikinas: per metus iš 100 jaunuolių eismo įvykį sukelia 10, teigiama bendrovės pranešime.

Lietuva yra paskutinė iš visų Europos Sąjungos valstybių, įvedusi privalomąjį vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą. 2002 m. I ketvirtį įsigaliojęs transporto priemonių privalomasis civilinės atsakomybės draudimas vis dar sukelia pavasarinį draudimo bumą – draudikai būtent pavasarį užregistruoja daugiausia atnaujinamų sutarčių

„Išanalizavę žalų statistiką pastebime, kad drausmingiausi mūsų keliuose – vyresni vyrai. Jie padaro net 3 kartus mažiau eimo įvykių nei jaunuoliai ar moterys. Kuo vyras vyresnis, tuo mažesnė tikimybė, kad jis sukels eismo įvykį. Palyginti drausmingai vairuoja ir moterys, mažiau avarijų, suprantama, įvyksta mažesniuose miestuose. Šiemet „Lietuvos draudime“ vairuotojams, nepadariusiems eismo įvykio per pastaruosius 12 mėnesių, mažėja draudimo kaina“, – sako „Lietuvos draudimo“ kompleksinių žalų direktorius Gytis Matiukas.

Per 2009 metus „Lietuvos draudimas“ pagal privalomosios vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą išmokėjo beveik 56 mln. litų žalų. „Lietuvos draudime“ apsidraudę vyrai bendrovei kainuoja vidutiniškai 20 proc. brangiau nei moterys. Už moterų padarytas žalą išmokama vidutiniškai 2 250 litų, o vyrų sukelta avarija atsieina 2 670 litų.

Didžiuosiuose miestuose tikimybė sukelti eismo įvykį yra du kartus didesnė, tai atsitinka vidutiniškai 5,7 iš 100 kartų, tuo tarpu mažesniuose miestuose avarijas sukelia tik 3,3 iš 100 vairuotojų. Daugiausia eismo įvykių užfiksuojama Vilniuje ir Klaipėdoje, tačiau klaipėdiečiai iš kitų didžiųjų miestų išsiskiria mažiausiu avarijos nuostoliu. Klaipėdoje avarijos žala vidutiniškai net 30 proc. mažesnė nei Kaune, kur šis rodiklis didžiausias ir avarijos kainuoja brangiausiai.

„Mūsų statistika rodo, kad avarijų sezonas – ruduo ir žiema, pavasario ir vasaros mėnesiais avarijų skaičius, palyginti su šaltuoju laikotarpiu, sumažėja 16 proc.“, – sako „Lietuvos draudimo“ kompleksinių žalų direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius