-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos savivaldybėms – 10 mln. eurų infrastruktūros projektams

Ekonomikos ir inovacijų ministerija Lietuvos savivaldybių infrastruktūros projektams skiria 10 mln. eurų. Pasinaudojusios šiomis lėšomis, jos galės įrengti ir tobulinti Lietuvos laisvosiose ekonominėse zonose (LEZ), pramonės parkuose ir kitose pramoninėse teritorijose esančią infrastruktūrą. Paraiškas gauti finansavimą savivaldybės gali teikti iki š. m. rugpjūčio 17 dienos, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

„Vienas iš būdų pritraukti daugiau investicijų į Lietuvą – gerinti mūsų šalies verslo aplinką ir sukurti tinkamų teritorijų infrastruktūrą. Tikimės, kad šios lėšos pagelbės savivaldybėms vystant savo teritorijas ir leis padidinti regionų patrauklumą bei paskatins naujų darbo vietų atsiradimą “, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Finansavimą galėtų gauti savivaldybių 2022 m. įgyvendinami projektai, kuriais būtų tobulinama Lietuvos regionuose įsikūrusių LEZ, pramonės parkų ir kitų pramoninių teritorijų infrastruktūra. Finansavimas bus skirtas savivaldybės inžinerinės infrastruktūros ir su jomis susijusioms išlaidoms, statybos darbų, statybos sklypo tvarkymo ir vienkartinio prisijungimo mokesčio išlaidoms padengti.

LEZ – tai įrengtą infrastruktūrą turinti pramoninė teritorija, kurioje veikiantiems investuotojams taikomos išskirtinės mokestinės lengvatos. Šiuo metu Lietuvoje veikia 7 LEZ: Akmenės, Kauno, Kėdainių, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius