-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 22 /17:36

Londono teismas Raimondo Baranausko ir Vladimiro Antonovo bylos nagrinėjimą tęs gegužę

Londono Vestministerio magistrato teismas, ketvirtadienį nagrinėjęs nacionalizuoto ir bankrutavusio „Snoro“ banko buvusių akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko perdavimo Lietuvai bylą, nusprendė, kad kitas posėdis vyks gegužės mėnesį.
Raimondas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kitas posėdis numatytas gegužės 8 dieną“, – BNS sakė teismo tarptautinių ryšių biuro atstovas. Jis taip pat pridūrė, kad posėdžiui yra numatyta ir birželio 8-oji.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.

Kiek anksčiau naujienų portalas tiesa.com pranešė, kad R.Baranauskas ir V.Antonovas posėdyje nedalyvavo.

Pasak portalo lrytas.lt, bylą nagrinėję teisėjas ketvirtadienio posėdyje patenkino V.Antonovo ir R.Baranausko teisininkų prašymą dar labiau sušvelninti už užstatą paleistų bankininkų laisvės apribojimus.

Nuo šiol ir rusui, ir lietuviui bus leidžiama savaitgalius praleisti ne savo namuose, o bet kurioje Jungtinės Karalystės vietoje. Tačiau abiejų įtariamųjų teisininkai privalės prokuratūrą informuoti elektroniniu paštu bent 48 valandas iš anksto, kur jų klientai žada leisti savaitgalius.

Posėdžio metu kaltintojas išsakė nuomonę, jog šiai bylai yra svarbi teismo proceso dėl „Wikeleaks“ įkūrėjo Juliano Assange išdavimo Švedijai baigtis. Sprendimo šioje byloje tikimasi balandžio pabaigoje.

Abu buvę „Snoro“ banko vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, o R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos byla Londone nagrinėjama nuo 2011 metų lapkričio pabaigos, patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai. Jie turi nuolat registruotis policijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius