-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maisto pramonėje dirbantys technologai TV laidoje atskleis, kaip už kilogramo kainą parduodama tik pusė kilogramo mėsos

Galvojate, kad nusipirkote parduotuvėje kilogramą kiaulienos? Tačiau labai tikėtina, kad iš tiesų tai – pusė kilogramo mėsos ir pusė litro chemijos. Kaip neapsigauti mėsos parduotuvėse, šeštadienį pasakos BTV laida „Auksarankiai“.
Mėsa
Mėsa / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 TV Mėsa

Ar esate įsitikinęs, kad žinote, kaip turi atrodyti gera mėsa? Daugeliui žmonių atrodo, kad jie atskiria gerą produktą, tačiau gamintojai turi savo gudrybių, kaip pasididinti pelną, užsimerkiant prieš kokybės reikalavimus.  Mėsos pramonėje dirbantys technologai, neatskleisdami savo tapatybės, „Auksarankių“ komandai sutiko papasakoti apie jų naudojamus triukus.  Ar žinote, kad mėsa yra mėsa tik tol, kol sudaro vientisą skerdieną? Kai ji supjaustoma, tampa mėsos gaminiu. O tada jau ir keičiasi žaidimo taisyklės... Gamintojai puikiai žino, kaip iš 100 kg mėsos padaryti 150 kg.

Kita mėsos pardavėjų gudrybė – pigią mėsą parduoti kaip brangią. Ar pirkdami išpjovą esate tikri, kad tai tikrai yra ji, o ne kumpis ar mentė? Pagal parduotuvėje pirktos esą jautienos išpjovos matmenis specialistai paskaičiavo, kad jautis tikrai turėjo būti įspūdingas – aukštesnis nei 3 metrų.

Mėsos galiojimo laikas – taip pat slidus klausimas. Neseniai Rusijoje buvo sulaikyta didelė antikvarinės mėsos partija, buvusi užšaldyta... 1974 metais. Vienoje iš Lotynų Amerikos šalių ši mėsa buvo laikoma kaip strateginės mėsos atsargos, o pasibaigus galiojimo laikui buvo parduota kitiems, ir taip keliavo iš rankų į rankas vis klastojant jos dokumentus...

Neįtikėtinos istorijos apie mėsos gaminių klastojimą, patarimai, kaip nebūti apgautam pardavėjų ir kaip patiems nesugadinti gero gaminio – šeštadienio vakarą 19 val BTV laidoje „Auksarankiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius