Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Maisto pristatymas į namus per pandemiją: šalies gyventojai prekių laukia kelias dienas

Dėl koronaviruso grėsmės Vyriausybei ketvirtadienį paskelbus apie draudimus, jiems dar nespėjus įsigalioti, gyventojai užgulė elektronines maisto parduotuves. „Barbora“ ir „LastMile“ pastebi išaugusius prekių užsakymus, prognozuoja dar didesnį jų augimą. Reaguojant į esamą situaciją penktadienį prekybos tinklas „Rimi“ anksčiau laiko nei planuota atidarė elektroninę parduotuvę.
Kaune veiklą pradėjo „Barbora“
„Barbora“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nuo penktadienio iki kovo 27 dienos Lietuvoje stabdoma visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veikla, draudžiamos kelionės į kai kurias šalis, o grįžusiems iš rizikingųjų – privaloma karantinuotis.

Tačiau dar ketvirtadienio popietę tik paskelbus apie šiuos draudimus šalies gyventojai užplūdo elektronines maisto parduotuves ir šlavė produktus.

Socialiniuose tinkluose kai kurie skundėsi, kad stringa elektroninės maisto ir kasdienių prekių parduotuvės „Barbora“ sistema, o kiti bėdojosi, kad užsakytų prekių pristatymo reikės laukti tris dienas.

„Tris dienas į priekį „Barbora“ užsakyta pilnai, nėra nei laisvų dienų, nei laisvų laikų“, – teigė gyventoja.

Užsakymų – kelioms dienoms į priekį

Tai, kad Vyriausybei ir didžiųjų miestų savivaldybėms ėmusis griežtesnių prevencijos priemonių, siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą, pastebimas žymiai išaugęs pirkėjų srautas „Barboros“ internetinėje parduotuvėje tikino parduotuvės direktorius Andrius Mikalauskas.

„Kiekviena nauja žinia apie COVID-19 plitimą ir naujas saugumo priemones pirkėjų srautą tokiomis dienomis kaip ketvirtadienį išaugina iki 10 kartų“, – 15min komentavo jis.

Kiekviena nauja žinia apie COVID-19 plitimą ir naujas saugumo priemones pirkėjų srautą tokiomis dienomis kaip ketvirtadienį išaugina iki 10 kartų, – teigė A.Mikalauskas.

Pasak A.Mikalausko, šiuo metu dirbama visu pajėgumu visiems gautiems užsakymams patenkinti, o užsakymų sulaukta 2–3 dienoms į priekį.

Kaip teigė parduotuvės direktorius, dėl susiklosčiusios situacijos „Barbora“ pasirengusi savo pajėgumus išplėsti dar labiau, todėl norinčius dirbti kviečia prisijungti.

Tikisi 30–50 proc. augimo

Užsisakyti maisto prekes į namus gyventojai gali ir iš prekybos tinklo „Iki“ parduotuvių per lietuviško startuolio „LastMile“ programėlę.

„Pastarosiomis savaitėmis stebime stabilų augimą – kiekvieną savaitę pardavimai paauga vidutiniškai 50 proc. (...) Bendrai, manytume, kad kovo mėnesį galime pasiekti 30–50 proc. augimą“, – prognozuoja „Iki“ rinkodaros vadovas Andrejus Pometko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Iki“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Iki“

Jis pastebi, kad pastaruoju metu itin išaugo ilgai negendančių produktų pirkimas.

„Taip pat matome, kad pastarosiomis savaitėmis pirkėjų elgsena, o taip pat ir pirkinių krepšelio dydis bei sudėtis, priklauso ir nuo naujienų apie koronavirusą“, – pažymėjo rinkodaros vadovas.

Elektroninę prekybą pradėjo ir „Rimi“

Nors planuota balandį, atsižvelgiant į šalyje paskelbtą paskelbtą ekstremalią padėtį ir reaguojant į Vilniaus miesto valdžios sprendimus, „Rimi“ penktadienį pradėjo elektroninę prekybą Vilniaus mieste.

„Suprasdami dabartinės situacijos rimtumą ir matydami ženkliai išaugusį susidomėjimą mūsų siūlomu naujausiu būdu apsipirkti, priėmėme sprendimą nelaukti ir jau šiandien atverti elektroninę parduotuvę visiems Vilniaus miesto gyventojams.

Iki šio momento apsipirkti ir ją išbandyti galėjo tik kvietimus gavę lojalūs „Rimi“ pirkėjai, o jau vakar apsilankymų „Rimi.lt“ skaičius šoko į viršų kelis kartus“, – pranešime spaudai sako „Rimi Lietuva“ E-komercijos formato direktorius Vaidas Lukoševičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius