Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Mažieji aludariai abejoja, ar didieji tikrą alų verda

Klasikiniu būdu gaminamas „Kauno alaus“ alus parduotuves dažniausiai pasiekia stikliniuose arba plastinkiuose buteliuose.
Klasikiniu būdu gaminamas „Kauno alaus“ alus parduotuves dažniausiai pasiekia stikliniuose arba plastikiniuose buteliuose.
Šaltinis: BNS
0
A A

Mažieji aludariai siekia, kad pagal vadinamąją „high gravity“ technologiją verdamas alus būtų ženklinamas kaip alaus gėrimas, rašo „Verslo žinios“.

Žemės ūkio ministerijos parengtas Alaus reglamento projektas užvirė aistrų alaus rinkoje. Šį antradienį ministerijoje rengiamas šio projekto aptarimas. Mažieji aludariai žada siekti, kad ministerija į reglamentą įtrauktų smulkiųjų siūlytą nuostatą dėl alaus, pagaminto taikant „high gravity“ technologiją, ženklinimo kaip alaus gėrimo.

„Norime išgirsti ministerijos argumentus, kodėl ji neatsižvelgė į šį mūsų siūlymą“, – sakė 5 mažas daryklas jungiančios Mažųjų alaus daryklų asociacijos vadovė ir bendrovės „Kauno alus“ generalinė direktorė Lina Šileikienė.

„High gravity“ technologiją paprastai taiko didieji aludariai, o mažieji gamintojai alų verda klasikiniu būdu. Didieji aludariai mažųjų siūlymui nepritaria.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.
Temos Alus
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką