Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 15 /17:46

Medicinos bankui rado pirkėją – įsigis lietuvis

100 procentų Medicinos banko akcijų ketina įsigyti bendrovė „AAA Capital“, kurią kontroliuoja atvirojo tipo informuotiesiems investuotojams skirta investicinė kintamojo kapitalo bendrovė „Mūsų ateities investicijos“, o šios pagrindinis investuotojas yra žinomas verslininkas Marius Jakulis Jason, rašoma pranešime spaudai.
Medicinos bankas
Medicinos bankas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiuo metu 100 proc. banko akcijų valdo Konstantinas Karosas ir jo kontroliuojama įmonė „Western Petroleum Limited“. Sandoris, kurio vertė neskelbiama šalių susitarimu, bus užbaigtas tik gavus atitinkamų Lietuvos rinkos priežiūros institucijų leidimus.

„Medicinos bankas visuomet buvo tikras lokalus lietuviškas bankas, artimas ir prieinamas klientams, todėl labai teigiamai vertinu faktą, kad sandoris yra sudarytas su Lietuvos finansų grupe, kuriai, tikiuosi, ne tik pavyks išsaugoti Medicinos banko išskirtinumą, bet ir toliau sėkmingai jį auginti bei plėtoti. Investuotojas įsigis daug metų kruopščiai kurtą platformą plėtrai – ilgalaikiais santykiais grįstą klientų pasitikėjimą, platų banko padalinių tinklą ir profesionalią komandą“, – sakė Konstantinas Karosas.

Medicinos banko nuotr./Konstantinas Karosas
Medicinos banko nuotr./Konstantinas Karosas

Jis pridūrė, kad pardavus banką ryšiai su Lietuva nenutrūksta – jis ir toliau valdys bei plėtos sėkmingai veikiantį medicinos bei odontologijos paslaugų verslą.

„Investuojant į verslus mūsų komandos strategija visuomet būna orientuota į tvarų, ilgalaikį verslo auginimą bei atitinkamos grąžos akcininkui kūrimą. Šiais principais vadovausimės ir investuodami į Medicinos banką. Plačiau verslo strategiją pristatysime gavę priežiūros institucijų pritarimą įsigijimui“, – pažymėjo Marius Jakulis Jason.

M.Zarembos nuotr./Fondo įkūrėjas Marius Jakulis Jason
M.Zarembos nuotr./Fondo įkūrėjas Marius Jakulis Jason

Vokietijoje, karo pabėgėlių stovykloje, gimęs Marius Jakulis Jason į Lietuvą gyventi iš JAV atvyko netrukus po Nepriklausomybės atgavimo 1992-aisiais. Per gyvenimo Lietuvoje metus, M.Jakulis tapo vienu sėkmingiausių privačių investuotojų šalyje, įkūręs advokatų kontorą „AAA Law", yra kompanijos AAA HOLDINGAS, kuriai priklauso „Radisson Blu Royal Astorija Hotel, Vilnius" ir „Grand Hotel Kempinski Vilnius", valdybos pirmininkas. Kartu su partneriais jis įkūrė „Nordic Airport Hotels Fund", skirtą vystyti ar įsigyti viešbučius prie Vilniaus, Krokuvos, Rygos ir kitų Europos oro uostų. Marius taip pat yra prisidėjęs prie „Vilnius tarptautinės mokyklos" ir „Erudito licėjaus" steigimo.

Sandoryje pardavėjui atstovavo finansų patarėjai „Deloitte“ ir teisės patarėjai „TGS Baltic“.

Šiemet per devynis mėnesius Medicinos bankas uždirbo 3,6 mln. eurų audituoto grynojo pelno – 15 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Rugsėjo pabaigoje banko turtas pasiekė 398 mln. eurų (augo 7,5 proc.), o banko paskolų portfelis per metus padidėjo 7 proc. iki 214 mln. eurų.

Domėjosi paslaptingas pirkėjas

Medicinos bankas ant prekystalio buvo siūlomas jau kurį laiką. Pernai gegužę paskelbta, kad banką perka Jungtiniuose Arabų Emyratuose gyvenančio indo Nitino Shelke vadovaujamas tarptautinis finansinis konglomeratas „Growmore Group“.

Tiesa, tąkart pirkėju pasidomėjus 15min žurnalistams paaiškėjo, kad apie pirkėją viešos informacijos itin mažai, o atidžiau panagrinėjus finansines ataskaitas buvo matyti, kad įmonėse švilpauja vėjai, darbuotojų beveik nėra, valstybių registrams netgi tenka įrodinėti, ar įmonės apskritai vykdo veiklą. Pats konglomeratas patikino, kad jo turtas – Dubajuje, finansai neviešinami dėl klientų konfidencialumo.

Šių metų kovą pranešta, kad Konstantinas Karosas nutraukė Medicinos banko akcijų pardavimo sutartį, sudarytą su N.Shelke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius