Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbo lygis JAV gegužę netikėtai smuko, o darbo vietų skaičius – padidėjo

Darbo vietų skaičius JAV ekonomikoje gegužę padidėjo 2,509 mln., o nedarbo lygis, balandį pasiekęs rekordinius 14,7 proc., smuko iki 13,3 proc., parodė Darbo departamento penktadienį paskelbti oficialūs duomenys.
JAV
JAV / 123RF.com nuotr.

Šie rezultatai nustebino analitikus, kurie prognozavo, jog darbo vietų skaičius per mėnesį sumažės vidutiniškai 8 mln., o nedarbo lygis pašoks iki vidutiniškai 19,8 proc., rašo portalas „Trading Economics“.

Prezidentas Donaldas Trumpas nedelsdamas parašė apie tai socialiniame tinkle „Twitter“: „Tikrai Nuostabi Darbo Rinkos Ataskaita. Puikus darbas, prezidente Trumpai (juokauju, bet tai tiesa)!“

Darbo departamento ataskaitoje pažymima, jog padėties darbo rinkoje pagerėjimą lėmė „ribotas ekonominio aktyvumo, kuris dėl koronaviruso pandemijos ir pastangų jai suvaldyti kovą ir balandį buvo apribotas, atnaujinimas“.

Departamentas, kaip ir per ankstesnius du mėnesius, įspėjo, jog dėl darbininkų daromų klaidų apibūdinant savo užimtumo statusą tikrasis nedarbo lygis gali būti iki 3 procentinių punktų didesnis.

Vis dėlto, įvairioms valstijoms palaipsniui leidžiant įmonėms atnaujinti veiklą, praėjusį mėnesį gerokai padidėjo užimtumas pramogų ir apgyvendinimo, statybos, mažmeninės prekybos ir švietimo bei sveikatos priežiūros paslaugų segmentuose, parodė departamento ataskaita.

Laikinai atleistų darbininkų skaičius sumažėjo 2,7 mln. iki 15,3 mln., o tai rodo, jog dalis žmonių galėjo sugrįžti į ankstesnes darbo vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius