Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamuose renginiuose bus galima gerti, bet tik pasislėpus nuo vaikų iki 20 metų

Sveikatos reikalų komitetas nenusileido – alkoholiu prekiauti laisvai bus galima tik mokamuose renginiuose. Nemokamuose organizatoriai galės įrengti atskiras uždaras zonas, kur alkoholiu galės mėgautis ir tėvai, vaikus iki 20 metų palikę kitur. Tokiems ribojimams dar turės pritarti Seimas.
Alkoholis
Alkoholis / Shutterstock nuotr.

Komitete trečiadienį nuskambėjo keli įvairūs siūlymai atsisakyti ketinimų leisti prekiauti alkoholiu tik mokamuose renginiuose. Tačiau nė vienam jų komiteto nariai nepritarė. Tai reiškia, kad Sveikatos reikalų komitetas rekomenduos Seimui uždrausti prekiauti alkoholiu nemokamuose renginiuose.

„Perteklinis ribojimas, nesudarysiantis esminių pokyčių. Teisinis reguliavimas sudėtingas, o apeinama gana lengvai. Nemokamus renginius padaryti mokamais yra labai lengva“, – komiteto posėdyje kalbėjo konservatorius Gabrielius Landsbergis. Tačiau jo siūlymo komitetas neišgirdo.

Tiesa, komitetas siūlo ir numatyti išlygą, kaip būtų galima prekiauti alkoholiu nemokamuose renginiuose. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis siūlo nemokamuose renginiuose leisti organizatoriams įrengti specialias zonas, kuriose būtų prekiaujama alkoholiu. Į teritoriją negalėtų patekti asmenys iki 20 metų. Komitetas tokiam pasiūlymui pritarė, tačiau jis sukėlė didelių aistrų.

„Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis palygino žmones su kiaulėmis – esą toks siūlymas lems, kad organizatoriai pastatys „statines su alumi, iš kurių žmonės gers, o vaikai kaip paršeliai iš nugaros stebės.“

„Tokį cirką turėsime Europoje pirmą kartą. Ateis 17 metų ir 11 mėnesių su vaiku. Ateis specialistas ir nuves vaiką į dienos centrą. Ne agronomo reikalas kištis, tegu savo ūkyje daro, ką nori“, – rėžė R.Žemaitaitis, kurį tuojau puolė drausminti komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė, esą nevalia žmonių lyginti su gyvuliais.

Čia įsikišo G.Landsbergis, priminęs, kad „valstiečiai“ yra palyginę žmones su karvėmis. „Matyt, tokia „valstiečių“ dvasia“, – aiškino jis.

Daug komitete diskutuota apie tai, kaip organizatoriai užtikrins, kad į specialias zonas, kur bus prekiaujama alkoholiu, nepatektų vaikai iki 20 metų. Tačiau siūlymo šalininkams tai didelių klausimų nesukėlė.

„Tai yra pasirinkimas tėvo – ar leisti laiką su vaiku, ar eiti gerti prie lovio“, – sakė Seimo narys Algimantas Kirkutis.

Komitetas taip pat nusprendė leisti prekybą nestacionariose mažmeninės prekybos vietose ir nestacionariose viešojo maitinimo įstaigose. Tačiau paviljonuose prekiauti jokiu alkoholiu nebus galima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius