Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 29

Netikėtas kainų Lietuvoje ir Vokietijoje palyginimas: kur užkandžiauti apsimoka labiau?

Lietuvoje infliacijai sparčiai augant paslaugų ir prekių kainų skirtumas su kitomis šalimis tampa vis labiau pastebimas. 15min žurnalistė, viešėjusi Berlyne, palygino produktų kainas Lietuvos ir Vokietijos maisto prekių parduotuvėse.
Parduotuvė
Parduotuvė / 123RF.com nuotr.

Pagal infliacijos lygį Europos Sąjungoje 2022 m. rugsėjo mėnesį Lietuva užėmė antrą vietą, o visų prekių ir paslaugų kainų augimas nuo 2015 metų buvo vienas sparčiausių Europoje.

Turint tai omenyje, nenuostabu, kad anksčiau dėl didelių kainų užsienyje aikčioję lietuviai dabar į tam tikras šalis vyksta su džiaugsmu, mat ten – daug pigiau.

Dar vasaros pabaigoje iš atostogų Graikijoje, Ispanijoje, Italijoje ir Švedijoje bei Norvegijoje grįžę lietuvių dalijosi savo įspūdžiais apie kainų skirtumus restoranuose ar parduotuvėse. Štai, pavyzdžiui, Tenerifėje pigiau kainuoja beveik viskas – nuo benzino degalinėse, maisto parduotuvėse iki patiekalų ir gėrimų restoranuose.

Bet nusikelkime šiek tiek arčiau – į Vokietiją, kuri dažnai pasitaiko emigruojančių lietuvių akiratyje. Kokie produktai pigesni Vilniuje, o kokie – Berlyne? Palyginome kai kurių produktų kainas viename didžiausių Vokietijos prekybos tinklų „Rewe“ ir lietuviškoje el. parduotuvėje „Barbora“.

Pigesni užkandžiai

Penktadienio vakaro filmo peržiūra namuose gali skirtingai kainuoti, jei prie šios pramogos mėgstate pakramsnoti traškučių ar vaisių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius