-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerija pristatė savo skaitmeninę valiutą „eNaira“

Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari pirmadienį pristatė naują šalies skaitmeninę valiutą „eNaira“, didžiausiai Afrikos ekonomikai siekiant išnaudoti vis didėjančio virtualių pinigų ir kriptovaliutų populiarumo pranašumus.
Nigerijos vėliava
Nigerijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Nigerija Valiuta

Tai reiškia, kad Nigerija prisijungė prie Kinijos ir kitų šalių, naudojančių arba įgyvendinančių centrinių bankų remiamų skaitmeninių valiutų projektus, visame pasaulyje intensyvėjant elektroninių mokėjimo sistemų naudojimui.

„Tapome pirmąja Afrikos šalimi ir viena pirmųjų pasaulyje, savo piliečiams pasiūliusia skaitmeninę valiutą“, – oficialus pristatymo metu teigė M.Buhari.

Pasak jo, naujoji virtuali valiuta pagerins tarpvalstybinę prekybą, finansinę įtrauktį tų, kurie lieka už oficialiosios ekonomikos ribų, ir padidins perlaidų srautus.

Nigerijos stebimas didelis susidomėjimas kriptovaliutomis, gyventojams ieškant būdų, kaip išvengti silpnėjančios valiutos nairos, susiduriant su didelėmis pragyvenimo išlaidomis ir nedarbu labiausiai apgyvendintoje Afrikos šalyje.

Centrinių bankų remiamos skaitmeninės valiutos (CBDC) ir kriptovaliutos yra virtualūs pinigai, nors CBDC yra teisėta mokėjimo priemonė, kurią reguliuoja centriniai bankai, o kriptovaliutų vyriausybės nekontroliuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius