Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nigerijos ir Saudo Arabijos pareiškimai kelia naftos kainas

Investuotojams vertinant Nigerijos pareiškimus apie galimą gavybos apribojimą ir Saudo Arabijos pažadą nuo rugpjūčio 1 dienos gerokai sumažinti „juodojo aukso“ eksportą, naftos kainos antradienį kopia aukštyn antrą prekybos sesiją iš eilės.
Žaliavinė nafta laboratorijoje
Žaliavinė nafta laboratorijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,24 JAV dolerio, arba 0,49 proc., iki 48,84 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina paūgėjo 0,25 JAV dolerio, arba 0,54 proc., iki 46,59 JAV dolerio už barelį.

Pirmadienį „Brent“ pabrango 0,54 JAV dolerio, arba 1,1 proc., o WTI – 0,57 JAV dolerio, arba 1,3 procento.

Libijai ir Nigerijai buvo leista nedalyvauti OPEC šalių ir jų partnerių susitarime dėl gavybos ribojimo ir jų naftos gavyba pastaruoju metu pasiekė kelerių metų aukštumas. Daugelis investuotojų baiminasi, kad tai gali pakenkti kitų šalių pastangoms naftos rinkoje atkurti paklausos ir pasiūlos pusiausvyrą.

Nigerija yra pasirengusi sumažinti naftos gavybą 4,6 proc., jeigu tris mėnesius išgaus po 1,8 mln. barelių per dieną, pirmadienį pareiškė OPEC generalinis sekretorius Mohammedas Barkindo (Mohamedas Barkindas).

Pasibaigus Sankt Peterburge įvykusiam OPEC šalių ir jų partnerių susitarimo dėl gavybos ribojimo stebėsenos komiteto posėdžiui, Saudo Arabijos energetikos ministras Khalidas al-Falihas (Chalidas al-Falihas) pareiškė, kad nuo rugpjūčio 1 dienos Saudo Arabijos naftos eksportas neviršys 6,6 mln. barelių per dieną ir bus 1 mln. barelių per dieną mažesnis negu metais anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius