-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Deripaska traukiasi iš aliuminio gamybos milžinės „Rusal“ vadovo posto

Rusijos aliuminio gamybos milžinė „Rusal“ penktadienį pranešė, kad kompanijos įkūrėjas Olegas Deripaska atsistatydins iš prezidento posto, kompanijai kovojant dėl didžiausios šalyje kasybos bendrovės valdymo.
Olegas Deripaska
Olegas Deripaska / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Aliuminis Rusija

Skelbiama, kad O.Deripaską – vieną pirmųjų oligarchų, kuris sukaupė didžiulius turtus po Sovietų Sąjungos žlugimo, – prezidento poste nuo kovo 15 d. pakeis vykdomasis direktorius Vladislavas Solovjevas. O pastarąjį pakeis Aleksandra Buriko, kuri taps pirmąja moterimi, vadovausiančia stambiai Rusijos metalų kompanijai.

Honkonge listinguojama bendrovė „Rusal“ netrukus stos į kovą su Vladimiro Potanino vadovaujama „Interros“ dėl kasybos kompanijos „Norilsk Nickel“. „Rusal“ penktadienį pranešė sieksianti akcininkų pritarimo dalyvauti aukcione, kuriame galiausiai bus nuspręsta, kuris oligarchas – O.Deripaska ar V.Potaninas – išpirks vienas kito dalį bendrovėje „Norilsk Nickel“ – didžiausioje pasaulyje nikelio ir paladžio gavybos kompanija.

„Rusal“ vadovybės pertvarka vyksta netrukus po to, kai O. Deripaska buvo paminėtas JAV vyriausybės ataskaitoje tarp aukšto rango politikų ir oligarchų „pagal jų artumą Rusijos režimui ir grynąją vertę“.

Tačiau ataskaitoje pažymima, kad tai „nėra sankcijų sąrašas“, nors Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tuo metu jį vis tiek pasmerkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius